Duitse Rekenkamer wil meldplicht LZV’s • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Duitse Rekenkamer wil meldplicht LZV’s

Het Duitse ministerie van verkeer moet een meld- en registratieplicht voor LZV’s instellen. Dat wil de Duitse Rekenkamer om met zo’n registratie duidelijk vooraf de schade aan infrastructuur te kunnen calculeren. Dat meldt het Duitse vakblad Verkehrsrundschau.

De Rekenkamer maakt haar opmerkingen in een aparte bijlage over boekjaar 2018. “De BMVI moet de numerieke ontwikkeling van het aantal LZV’s en hun inzet nauwgezet bijhouden. Met een aanzienlijke stijging ervan zou er dan tijdig onderzoek kunnen worden gedaan naar de gevolgen voor infrastructuur en verkeersveiligheid”, zo schrijft de Rekenkamer.

De Rekenkamer noemt als voorbeeld het opzetten en de inrichting van parkeerplaatsen waar LZV’s terecht kunnen, zodat chauffeurs zich kunnen houden aan de rij- en rusttijden. Ook situaties als het inhalen door LZV’s op provinciale wegen en bij wegwerkzaamheden is iets dat de Rekenkamer verder beschouwd wil hebben.

In een eerste reactie zegt BMVI niets te zien in een meld- en registratrieplicht. Die zou niet meer van toepassing zijn nu de proef met LZV’s voorbij is en deze is opgenomen in de normale wegenverkeerswet.

Bron: Verkehrsrundschau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer