Eindelijk succes voor Denby: Britse proef met LZV’s • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eindelijk succes voor Denby: Britse proef met LZV’s

Het Britse Department for Transport is van plan een grote proef met 3.000 LZV’s te houden. Dat is koren op de molen van pionier Dick Denby, die al decennialang vecht voor toelating van de 25,25 m lange combinatie op de Britse wegen. Dat meldt het Britse vakblad Commercial Motor.

Denby mag, wellicht als beloning, zijn Eco-Link B-double vanaf komende maand inzetten als demonstratievoertuig. Hij ging jaren geleden al illegaal de weg op om de voordelen van zijn Eco-Link te laten zien.

Jarenlang ging Denby als een Don Quichotte door het leven, vechtend voor een ideaal waar de Britse overheid geen interesse in had. Tot het Department for Transport afgelopen jaar eens onder vervoerders ging peilen wie wel eens met een 60 tons LZV de weg op wilde. Er kwam een overweldigende respons, waar ook nog eens uit bleek dat 80 procent van de vervoerders wel aan de LZV wilden.

Denby is nu in overleg met DfT voor een speciale ‘Section 44’ vergunning om met de Denby Eco-Link de weg op te mogen. Hij hoopt, samen met Kevin Buck van HazComp, een andere voorvechter van de LZV, dat zijn Eco-Link nog meer interesse wekt van vervoerders. Buck: “Vraag meteen een vergunning aan als de proef wordt gelanceerd. We moeten nu duidelijk maken aan DfT dat de Britse transportsector graag onderweg wil met 60 tons B-Doubles.”

Dick Denby is inmiddels al lang met pensioen en hij loopt tegen de tachtig jaar. Niettemin is hij nog even vurig als in onderstaand filmpje, inmiddels tien jaar oud.

Bron: Commercial Motor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer