Farm Trans rijdt LZV naar België • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Farm Trans rijdt LZV naar België

Farm Trans zet vanaf deze week haar LZV-combinatie in voor het pootgoedseizoen op ritten van Friesland naar Zuid-Nederland en België.

Met de LZV-combinatie kan Farm Trans naar eigen zeggen drie klanten tegelijk bedienen omdat de vrachtwagen maar liefst twee trailers heeft. In de eerste trailer kunnen grote zakken met pootgoed, oftewel bigbags, worden geplaatst. De tweede trailer is een onderlosser met twee compartimenten waarin het losgestort pootgoed kan worden vervoerd. Dankzij de compartimenten kan de logistiek dienstverlener de lading van twee klanten in een keer meenemen. Ook kan Farm Trans veel meer pootgoed laden, zo’n 42 ton. Bij een normale combinatie is dit maximaal 34 ton.

“Vanzelfsprekend willen we ook onze Belgische klanten efficiënt kunnen bedienen. Omdat in België het toegestane gewicht op de wegen lager is én LZV’s niet zijn toegestaan, hebben we daar een oplossing voor bedacht. De achterste trailer koppelen we af bij de Belgische grens om met de eerste trailer verder te rijden en te lossen. Daarna worden de trailers verwisseld en wordt de tweede trailer aan de truck gekoppeld en gelost. Transport over langere afstanden wordt door onze LZV-combinatie efficiënter en duurzamer. Dit past volledig in het duurzaamheidsbeleid van Farm Trans. Op dit moment zijn er vier gecertificeerde chauffeurs bij Farm Trans werkzaam die geregeld op de LZV rijden. Na het pootgoedseizoen gaan we door met het ontwikkelen van de LZV om deze permanent in te kunnen zetten voor bulk transport”, meldt Farm Trans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer