Foto’s: Knapen presenteert Exside als LZV • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Knapen presenteert Exside als LZV

Voor een klant in Noorwegen heeft Knapen Trailers in samenwerking met de Noorse dealer Trailerpartner een Exside LZV combinatie ontwikkeld.

De klant was op zoek naar een multifunctionele LZV combinatie, bestaande uit een motorwagen met een dolly en een trailer. De regelgeving in Noorwegen laat het toe om te rijden met combinaties met een totale lengte van 25,25m. Na goed overleg met de klant werd deze bijzondere LZV combinatie volledig naar klantenwens gespecificeerd en gebouwd. Voor Knapen Trailers was dit de eerste opdracht voor het bouwen van een motorwagen met EXSIDE opbouw.

Het grote voordeel van deze LZV combinatie is de multifunctionele inzetbaarheid met daarbij een lagere CO2 uitstoot en een aanzienlijke kostenbesparing. Omdat deze combi een totale ruimte heeft van 147m³ en 52m³ (ruim 55 procent) meer transporteert dan een standaard truck met trailer wordt er veel bespaard op zowel brandstof- en loonkosten als op CO2 uitstoot.

Het ander voordeel is de grote flexibiliteit. De Exside trailer kan, indien gewenst, ook aangekoppeld worden door een andere truck. Ook de motorwagen met Exside opbouw en dolly kan eventueel een ander type trailer meenemen. Aangezien de afstanden in Noorwegen groot zijn is het voor transporteurs belangrijk om hierin flexibel te zijn.

De Exside trailer met zijdeuren heeft een middenstijl tussen de zijdeuropeningen die volledig naar de zijkant geschoven kan worden. Hierdoor ontstaat er één brede opening van ca. 12,9 meter over de gehele lengte van de trailer. De optionele liftbare bovenbalk zorgt voor maar liefst 30 cm extra doorlaadhoogte. Doordat de balk boven de achterdeuren en de togen wegdraaibaar zijn, is de trailer ook eenvoudig met een kraan te beladen. De Exside is bruikbaar voor het vervoeren van stukgoed zoals pallets en bigbags, bulklading, maar ook lange ondeelbare lading en lading bestaande uit verschillende lengtes.

 De rubberafdichting van de Exside deuren bestaat uit één doorlopende rubber. Deze naadloze afdichting zorgt ervoor dat fijne losgestorte lading niet uit de trailer kan lekken waardoor het laden van houtsnippers of andere fijne lading tot soja 50 tot de mogelijkheden behoord. Deze unieke eigenschappen stellen de transporteur in staat om vrijwel elke lading mee te nemen en eventuele lege kilometer nog verder te reduceren.

Deze speciale Exside  LZV combinatie werd op verzoek van de klant volledig door Knapen Trailers uitgewerkt en gebouwd. Het truckchassis werd door de klant aangeleverd waarna er door Knapen de hydrauliek installatie en de volledige truckbody opgebouwd werd. Om de combinatie compleet te maken werd er een naar klantenwens gespecificeerde Exside trailer en een dolly van, het moederbedrijf van Knapen trailers, Krone meegeleverd. Ook werd de volledige belettering door Knapen Trailers aangebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer