Foto’s + VIDEO: Open LZV-combinatie voor Marten Transport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO: Open LZV-combinatie voor Marten Transport

Martens Transport Venray vervoert in het bomenseizoen, bomen en vaste planten voor een toonaangevende boomkwekerij. Deze worden in grote getale door de Benelux en Duitsland vervoerd. Dat gebeurt sinds afgelopen week met een bijzondere LZV-combinatie, bestaande uit twee open opleggers / semi diepladers. Deze opleggers zijn geheel gebouwd uit hoogsterkte staal en samengesteld door Sterk Trailers.

Martens Transport Venray vervoert met kraanwagens en open opleggers voorzien van een kraan. Voor de grotere aantallen en grotere bomen gebruiken zij semi diepladers die een groter volume bereiken en meer bomen in één lading mee kunnen nemen. Deze ritten worden altijd voorgeladen, dus elke trekker werkt met twee open opleggers.

Het idee van een LZV combinatie was er eigenlijk al jaren. Maar nu de tijd, technologie, regelgeving en uiteraard de steeds belangrijkere “’duurzame ecologische oplossingen’ de overhand kregen ging Martens Transport Venray overstag. Er moest een combinatie ontstaan die eigenlijk mult- inzetbaar is, simpel en niet te gecompliceerd.

Ook de klant gaf aan dat ze het wel fijn zouden vinden dat een van de twee opleggers (naast de LZV) een kortere wendbaardere oplegger zou moeten zijn. Zodoende kwamen Sterk Trailers en Martens Transportbedrijf Venray met deze nieuwe oplossing: een korte en een lange open oplegger geschikt om LZV te rijden. Bij de korte oplegger is de achterzijde voorzien van een demontabele koppelschotel om een langere oplegger mee te kunnen nemen.

De achterste oplegger heeft daarnaast een kopschot die in een handomdraai verlaagd kan worden wanneer de bomen wat lager uitkomen vanuit de eerste oplegger. Eigenlijk heel simpel en dus op meerdere manieren in te zetten. Moeten er vele kleine bomen of enkele hele grote bomen naar een ver adres dan gebruiken zij de LZV combinatie. Is de LZV niet nodig dan bouwen zij de korte open oplegger weer snel om en gebruiken zij deze individueel.

Naast deze flexibiliteit was het voor Martens Transport Venray ook belangrijk om een korte wendbare semi dieplader / open oplegger in te zetten die zij kunnen gebruiken voor de moeilijkere bereikbare plaatsen in ander werk, ook buiten het bomenseizoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer