Ga naar hoofdinhoud

Jumbo ontwikkelt container-LZV voor gebruik in Duitsland

De afgelopen weken zijn vanuit de innovatieve Automotive Campus in Helmond de eerste container LZV voorstukken afgeleverd die voldoen aan de Duitse LZV eisen. Ron Poppelaars Transport, Barge Terminal Tilburg en Jan van der Meer Transport zijn de trotse bezitters van deze multi-inzetbare voertuigen.

Dit nieuwe Jumbo model is gebaseerd op het bestaande succesnummer met luchtbediende schuiftafel. Groep Jumbo Groenewegen heeft samen met Tridec een stuursysteem ontwikkeld dat de achterste 2 assen van het LZV tussenstuk in de juiste stand kan brengen zodat de hele LZV-combinatie met een gewoon star volgchassis de ‘Duitse’ bestreken baan kan halen.

Achter deze Jumbo container ‘B-Double’ kan overigens ook een 13.60m kast, koeler of schuifzeiltrailer gekoppeld worden. Dit maakt de gebruiksmogelijkheden alleen nog maar groter.

Naast wendbaarheid heeft de dubbele besturing als groot voordeel dat de kosten voor banden en brandstof erg gunstig zijn.

Ook aan het probleem van hoogteoverschrijding met ‘high-cube’ containers is gedacht. Het Jumbo voorstuk kan worden afgeleverd met een lagere schotelhoogte aan de achterzijde, zodat de hele LZV combinatie netjes onder de 4 meter blijft.

Door standaardisering van het model is de prijs op het juiste niveau en de levertijd kort, aldus Jumbo Groenewegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer