Ga naar hoofdinhoud

Kallas: ‘Grensoverschrijdend vervoer LZV’s toestaan’

EU-transportcommissaris Siim Kallas heeft afgelopen vrijdag laten weten vóór grensoverschrijdend vervoer van LZV’s in Europa te zijn. Dat meldt Verkehrsrundschau.

Siim KallasKallas talmde lang met het nemen van een beslissing, maar stuurde vorige week toch een brief naar Brian Simpson, voorzitter van de commissie vervoer. Daarin spreekt hij zijn voorkeur uit voor grensoverschrijdend vervoer, op basis van het doel van gelijke concurrentie tussen lidstaten.

De transportcommissaris brak in zijn brief ook een lans om de regelgeving rond maten en gewichten vrij te interpreteren. “Natuurlijk kan het niet de bedoeling zijn dat een buitenlandse onderneming door andere nationale regelgeving een voordeel heeft op andere binnenlandse ondernemingen, maar als twee lidstaten een uitzonderingsregeling overeenkomen, heeft het weinig zin dat te verbieden door regelgeving”, aldus Kallas. Kallas geeft echter wel aan dat dit artikel 4 voor veel interpretaties vatbaar is. Het Europese Gerechtshof moet uiteindelijk beslissen over de grensoverschrijdende inzet van LZV’s, maandag vergadert de commissie vervoer er als eerste over. Belangenpartijen rond het Europees Parlement hebben al laten weten dat de interpretatie zoals Kallas die aan de wetgeving wil geven juridisch aanvechtbaar is.

Bron: Verkehrsrundschau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer