Kraker Trailers innoveert met Super Eco Combi • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kraker Trailers innoveert met Super Eco Combi

Kraker Trailers heeft in 2021 een Super Eco Combi (SEC) ontwikkeld. Dat past helemaal bij de productinnovatie waarvan Kraker zelf vindt dat het een van de pijlers van het bedrijf is.

De Super Eco Combi is een indrukwekkende combinatie: een truck met daarachter twee trailers van 13.6m lang. De trailers zijn aan elkaar gekoppeld met een dolly. De achterste trailer is een standaard K-Force. De voorste trailer moet aan verschillende eisen voldoen, zoals een vangmuil om de dolly te koppelen en aansluitingen voor hydrauliek, lucht, licht en ABS voor de achterste trailer. De naloopas op de 3de as van de voorste trailer zorgt voor een kortere draaicirkel. Met een SEC vervoer je tot 72t in één rit.

De productie van de SEC-trailers is volgens het K-Force-concept, dus geschroefde trailers die ijzersterk zijn en een lange levensduur hebben. In Finland is deze combinatie met een totale lengte van 32m en een maximaal gewicht van 72t al toegelaten. In Zweden, Noorwegen en Spanje worden testtrajecten gereden en dat ziet er veelbelovend uit. Het Nederlandse wegennet is nog niet geschikt voor de SEC. Daarom gebeurt het transport naar Finland, waar Kraker verschillende SEC’s verkocht, met twee trekkers.

Kraker Trailers ziet in de SuperEcoCombi een goed antwoord op de vraag om economisch rijden. Met de SEC ontwikkelde Kraker Trailers naar eigen zeggen een duurzaam vervoersconcept, gereed voor de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer