Ga naar hoofdinhoud

Kühne + Nagel doet mee aan LZV-proef

De grote logistiek dienstverlener Kühne + Nagel doet in Duitsland mee aan de LZV proef. Voor retailer Tchibo rijdt K+N dagelijks van Gallin in Mecklenburg-Vorpommern naar het Güterverkehrszentrum (GVZ) Bremen.

LZV Kühne + NagelKühne + Nagel wil met de deelname aan de proef economisch en ecologisch voordeel boeken. “Op het traject Gallin naar Bremen besparen we door inzet van een LZV jaarlijks 30.000 liter diesel. Daarmee gaat ook de CO2-emissie omlaag”, aldus Uwe Bielang van K+N. Ook Tchibo is gelukkig met de LZV die voor hen rijdt. “Ondanks jarenlang lobbyen is het niet mogelijk gebleken een goede treinverbinding tussen Gallin en Bremen op te zetten. Daarom kijken we graag naar hoe het rijden met een LZV in de praktijk van alledag uitpakt. We zijn benieuwd hoe sterk het dieselverbruik daalt”, zegt Arnd Liedtke, woordvoerder van Tchibo.

De LZV van K+N en Tchibo gaat vanaf direct 24 uur per dag ingezet worden. Driemaal daags wordt de route Gallin-Bremen en weer terug bereden, vanzelfsprekend uitsluitend over snelwegen. Daarbij wordt de nieuwe vrijgegeven route rond Bremen over de A1 en A27 goed benut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer