Ga naar hoofdinhoud

LZV brengt onrust in Oostenrijk

EU-parlementariër Johannes Hahn (ÖVP) heeft in zijn vaderland Oostenrijk voor ophef gezorgd door een positief advies te geven over LZV’s aan de Oostenrijkse regering.

Een van de achttien Tracon LZV'sEen dergelijk positief geluid over de 25,25 m lange en 60 ton zware vrachtwagencombinatie was in Oostenrijk nog niet eerder te horen. Verkeersminister Doris Bures (SPÖ) heeft direct aan de ÖVP gevraagd of die zich achter Hahn schaart. Zelf is ze nogal negatief: “LZV’s zijn een enorm veiligheidsrisico en zullen miljarden euro’s extra kosten aan infrastructuur vergen.” Bures heeft het daarbij over een bedrag van 5,4 miljard euro.

Hahn verwijst echter naar de stelling van de Europese Commissie, die elke lidstaat vrijlaat om te beslissen of er LZV’s worden ingezet. “Ook ik ben me er van bewust dat de inzet van LZV’s regionaal aan bepaalde voorwaarden dient te voldoen.” Vooralsnog oogst Hahn met zijn brief louter kritiek, zowel binnen zijn eigen partij als daarbuiten. Over het positieve rapport van de EC over de LZV wordt met geen woord gerept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer