Ga naar hoofdinhoud

Oost-Nederland heeft nieuwe LZV-verbinding

In Oost-Nederland zijn er twee N-wegen vrijgegeven waarop met LZV’s mag worden gereden. Dat gebeurt na een intensieve lobby van TLN, meldt de brancheorganisatie zelf.

LZV mandemakersDe twee nieuwe wegen die worden opgenomen in het basisnet zijn de N48 tussen Hoogeveen en de aansluiting met de nieuwe rondweg Ommen en vervolgens de N36 vanaf diezelfde aansluiting tot aan de A35 bij Almelo. Hierdoor is een belangrijke nieuwe verbinding ontstaan voor ecocombi’s tussen Noord- en Oost-Nederland. Voorheen liep de route tussen beide regio’s nog over de A1, de A50 en de A28. De nieuwe route is vele kilometers korter, met alle positieve gevolgen van dien.

Over een aantal andere trajecten in Oost-Nederland voert TLN nog overleg met de RDW en de betreffende wegbeheerders. Zo pleit TLN ervoor om ook de N340 tussen Zwolle en Ommen op te nemen in het basisnet. Deze weg voldoet aan alle richtlijnen die voor het vrijgeven van wegen voor ecocombi’s zijn opgesteld en vormt een belangrijke verbinding tussen de netwerkstad Zwolle – Kampen en de regio Twente.

TLN meldde eerder al dat het aanvragen van ontheffingen voor het rijden met ecocombi’s niet altijd makkelijk gaat. Bedrijven die daarmee problemen ervaren, kunnen dat melden bij Ambro Smit via asmit@tln.nl . Ook aanvragen die al lang lopen kunnen hier worden gemeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer