Ga naar hoofdinhoud

Spanje van start met LZV-proef

Spanje schaart zich in het rijtje Europese landen dat de LZV wil uitproberen. Na een Koninklijk Besluit van vorige week kunnen transportbedrijven na het verkrijgen van een vergunning de Spaanse wegen op met de ecocombi.

LZVDe Spaanse wettekst heeft het over een maximale lengte van 25,25 meter en een maximumgewicht van 60 ton. Transportbedrijven die geïnteresseerd zijn in het uitproberen van de LZV kunnen daarvoor een vergunning aanvragen. De wettekst stipuleert dat er uitsluitend op snelwegen met LZV’s gereden mag worden en dat er geen gevaarlijke stoffen met de LZV mogen worden vervoerd.

Zodra de wettekst is gepubliceerd in de Spaanse staatscourant kunnen transportbedrijven een vergunning aanvragen. Of de proef ook toegankelijk is voor buitenlandse transportbedrijven is niet bekend, de wettekst rept daar in ieder geval niet over.

 

Eén reactie op “Spanje van start met LZV-proef

  • nab

    Zou toch mooi zijn als dit ook voor buitenlandse vervoerders gaat gelden, hier met de hele LZV de boot op en in BILBAO eraf, dan kan je zo naar ALICANTE of VALENCIA rijden en moet je van snelweg af oplegger lossen of laden met de trekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer