Ga naar hoofdinhoud

TLN en EVO teleurgesteld over besluit LZV

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO hebben absoluut geen begrip voor het besluit van de Transportcommissie van het Europees Parlement om grensoverschrijdend vervoer in de EU met ecocombi’s (LZV’s) af te wijzen. TLN en EVO spreken van een gemiste kans om het goederenvervoer in de EU efficiënter en duurzamer te maken. Het EP stemde wel in met een aantal andere (technische)plannen die meer efficiënt en schoner vervoer mogelijk maken.

LZV Deli XLTLN en EVO dringen al jaren in Europa aan op grensoverschrijdende inzet van LZV’s. Deze combinaties,  waarvan er in Nederland al bijna 1000 rondrijden, bieden grote voordelen voor zowel logistiek als milieu. Grensoverschrijdend vervoer van ecocombi’s is formeel toegestaan tussen twee landen die daar onderling mee instemmen. De Commissie wilde deze bepaling nu in de richtlijn vastleggen. TLN en EVO vinden het bijzonder jammer dat het EP ondanks de vele positieve pilots en onderzoeksrapporten van de laatste jaren, ook nu weer op de rem trapt en de verdere ontwikkeling van efficiënt en duurzaam goederenvervoer in Europa tegenhoudt.

Na de stemming in de Transportcommissie volgt in april nog een tweede formele stemming over de richtlijn in de plenaire bijeenkomst van het EP. Ook de Europese ministers van verkeer en vervoer (Raad) moeten zich nog over het voorstel uitspreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer