Vanaf volgend jaar (met de LZV op de) ferry Eemshaven-Kristiansand • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vanaf volgend jaar (met de LZV op de) ferry Eemshaven-Kristiansand

De nieuwe rederij Holland Norway Lines zet een ferrydienst op tussen Eemshaven en het Kristiansand in Noorwegen. Boeken is per direct mogelijk, de eerste afvaart van het schip MS Romantika wordt verwacht in april 2022.

De MS Romantika kan passagiers vervoeren, maar ook personenauto’s, bestelauto’s, caravans, campers en trucks. Er wordt afgevaren vanuit Eemshaven op dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag om 15.00 uur. De overtocht duurt 18 uur en dan arriveer je om 9.00 uur ’s morgens in Noorwegen. Ook terug is er drie keer per week een afvaart.

De nieuwe veerdienst brengt diverse voordelen met zich mee. Niet alleen hoef je met de vrachtwagen niet meer helemaal naar Duitsland of Denemarken te rijden voor een ferry, door het links laten liggen van Duitsland is het mogelijk een zwaardere LZV naar Noorwegen te brengen. De 60 ton zware LZV die in Nederland mag rijden kan na aankomst van het schip ook zo de Noorse wegen op. In Duitsland mag de LZV hoogstens 40 of 44 ton zijn, afhankelijk van de inzet. De ‘boot pakken’ lijkt dus ook nog een manier om CO2 te besparen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer