Ga naar hoofdinhoud

Wematrans en Beyond starten nieuwe samenwerking

Logistiek dienstverlener Wematrans en chrysantenkwekerij Beyond uit Hoek van Holland gaan samenwerken. Zij zorgen ervoor dat chrysanten vanaf het oogstmoment tot aan de aflevering bij de exporteur koud zijn. Door deze ‘gekoelde keten’ verbetert de kwaliteit en de houdbaarheid van de chrysant. Onderzoek van FloraHolland heeft dit aangetoond.

Wematrans en Beyond werken samenBeyond Chrysant verlaagt direct na de oogst de temperatuur van de chrysanten met behulp van de pre-cooler. Wematrans zorgt vervolgens dat de bloemen vanaf de kwekerij met gekoelde vrachtwagens bij de klant (exporteur) worden afgeleverd. Koelen voorkomt vochtvorming in de hoes. Door te hoge temperaturen en vocht ontstaat een ideale voedingsbodem voor het kiemen van Botrytis (smet) die de chrysanten aantast. Goede koeling door de keten heen zorgt voor maximaal plezier op de vaas omdat de houdbaarheid verlengd wordt. De houdbaarheid van Chrysanten wordt steeds belangrijker, omdat de afzetmarkten steeds verder komen te liggen. Beyond richt zich met name op het Oostblok.

Beyond investeert sinds 2010 in het optimaal koelen van hun chrysanten. Om de kwaliteit na het verlaten van de kwekerij te borgen, moeten de chrysanten ook tijdens het transport gekoeld worden. In de nieuwe samenwerking zorgen Beyond en Wematrans, dat de kwaliteit van het product na het verlaten van de kwekerij gewaarborgd blijft.

Wematrans Logistics investeert in duurzaam transport. In 2006 was het een van de eerste vervoerders in de sierteelt die gebruik maakten van LZV’s en kreeg in 2010 een Lean and Green Award van het Programma Duurzame Logistiek. Het bedrijf wil op korte termijn overstappen op Duel Fuel-vrachtwagens die een combinatie van Diesel en LNG gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer