MCR nieuwe distributeur van Manitou meeneemheftrucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

MCR nieuwe distributeur van Manitou meeneemheftrucks

Meeneemheftrucks van Manitou worden voor de Nederlandse markt sinds kort geïmporteerd door MCR uit Koudekerk a/d Rijn. Dit familiebedrijf heeft een lange staat van dienst op het gebied van machines voor landbouw, logistiek en transport.

Manitou brengt de machines van zijn uitgebreide productlijn via drie kanalen op de markt. Zo is er het Manitou Center in Staphorst voor interne transportmiddelen (fabrieksvestiging) en een exclusief dealernetwerk voor de landbouw- en bouwsector (AG en Construct) die de bekende verreikers verkopen. En dan nu MCR voor de meeneemheftrucks, die in de volksmond ook wel Kooi-Aap genoemd worden.

Kenmerk van het aanbod meeneemheftrucks van Manitou is de grote variatie waaruit klanten kunnen kiezen. In de eerste plaats is er keuze uit telescoop- en uit mastmachines. Daarnaast hebben klanten de keuze uit de besturing van de machine: 2-weg of 4-weg besturing. Bij 4-weg kan de machine lange en brede lading beter vervoeren. Verder is er keuze uit een laadvermogen van twee, dan wel 2,5 ton. Van de telescoopmachine is er zelfs een variant die 2,7 ton kan tillen en veilig verplaatsen. In alle gevallen is er sprake van machines met drie wielen. Telescoopmachines zijn handig wanneer delen van een trailerlading in een relatief lage opslag of schuur geplaatst moet worden.

Een belangrijk verschil tussen een mastmachine en een exemplaar met een telescooparm zijn de geringere onderhoudskosten aan de telescoopmachine. Er is geen sprake van rollen, een ketting of een hefmast, waardoor er minder onderhoud gepleegd hoeft te worden. Een ander belangrijk pluspunt is dat de telescooparm in vrijwel alle gevallen lang genoeg is om de trailer aan één kant te kunnen laden of lossen.

Meeneemheftrucks van Manitou hebben een apart remsysteem en zijn met behulp van de command-arm ( rij-hendel) kinderlijk eenvoudig te bedienen.

Manitou werd groot omdat het de kunst verstond om een bijzonder degelijke, betrouwbare telescooparm te ontwerpen. Het merk werd hiermee bekend met de verreikers, maar al snel kwam het bedrijf ook met degelijke, robuuste mast meeneemheftrucks die van de betrouwbare techniek van Manitou profiteren.

Service aan de meeneemheftrucks verleent MCR vanuit een eigen werkplaats. Landelijk heeft MCR de ondersteuning van het servicenetwerk van European Trailer Care.

MCR is een bekende naam in de toeleveringswereld van trailers en opleggers. Naast afdeksystemen is MCR, een familiebedrijf dat al sinds 1951 actief is, begonnen aan de distributie van Manitou meeneemheftrucks. Directeur Marco Reyneveld zegt dat zijn bedrijf voornamelijk actief was in landbouwmechanisatie, maar dat hij ook een passie heeft voor wegtransport, waar hij zich specialiseerde in de toelevering van efficiënte en veilige oplossingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer