Nederlands Transport Museum blijft open tot eind voorjaarsvakantie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nederlands Transport Museum blijft open tot eind voorjaarsvakantie

Helaas is het onzekerheid troef in het Nederlands Transport Museum. Gaat het dicht, blijft het open? Was eerst besloten tot en met de Kerstvakantie open te zijn, is inmiddels duidelijk geworden dat het museum tenminste open blijft tot en met de voorjaarsvakantie.

De onzekerheid heeft te maken met de ontwikkelingen in de nabije toekomst; worden er op het terrein van de oude Lucas Bolsfabriek op korte termijn woningen gebouwd, of gaat het nog een hele lange tijd duren voordat palen de grond in gaan? De ontwikkelaar staat klaar om te beginnen, en het museum maakt zich op voor een aankomende verhuizing. Maar of het allemaal zo snel gaat….

Ondertussen houdt het museum haar deuren open en is er een mooie tentoonstelling met als thema ‘transport en speelgoed’. Centraal staat ‘Tonka’ speelgoed (met name voertuigen). Kinderen kunnen spelen met LEGO, en kunnen lekker actief zijn (o.a. op het springkussen…!). Natuurlijk is ook de reguliere expositie (over 2000 jaar Nederlandse transportontwikkeling) te bezoeken; van de eenvoudige Romeinse reiswagen via de imposante Douglas DC-2 en de prachtige TEE-trein tot aan de futuristische Superbus van Wubbo Ockels!

Het museum zelf heeft recent twee (bijna) antieke Fordjes gedoneerd gekregen. De oudste, een T-Ford (uit de jaren ’10 van de vorige eeuw) werd gedoneerd door het voormalig Sikkens Museum in Sassenheim. Een A-Ford uit 1930, uitgevoerd als luxetaxi van de KLM, werd herontdekt in een garage bij het voormalig Ford-Museum in Hillegom en staat inmiddels vóór de DC-2 in het museum te stralen.

Algemene museum info

Het Nederlands Transport Museum is 6 dagen in de week geopend van 10:00 – 17:00 uur (maandags gesloten) en is gevestigd aan de Lucas Bolsstraat 7, 2152 CZ Nieuw-Vennep. Entree volwassenen 10 euro, kinderen 4 t/m 12 jaar 7 euro en tot 4 jaar gratis. Meer informatie over het museum is te vinden op www.nederlandstransportmuseum.nl en www.facebook.com/NederlandsTransportMuseum. Op onze website vindt u tevens de aangepaste openingstijden tijdens de kerstvakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer