Nieuw kleurtje voor Jumbo • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuw kleurtje voor Jumbo

Onlangs kreeg Burgers Carrosserie uit Aalsmeer een bijzonder project toegewezen, namelijk het restylen van het wagenpark van Super de Boer naar de huisstijl van supermarktketen Jumbo.

Burgers Carrosserie heeft zo’n 11 weken nodig gehad om alle voertuigen van Super de Boer naar Jumbo-geel over te spuiten. Burgers zegt: “Er werd 7 dagen per week aan het Jumbo project gewerkt, op zon- en feestdagen werd er zelfs doorgewerkt. Elke dag werd er één trailer en één trekker gespoten. Dit was met recht een omvangrijk project, dat we in samenwerking met onze lakleverancier Luijten-VVZ en onze klant Jumbo op een succesvolle manier hebben afgerond. ”

Jumbo is een familiebedrijf met ruim 225 winkels verspreid over het hele land, elke week worden er nog nieuwe winkels geopend. Het hoofdkantoor van de keten is gevestigd in Veghel. Het bedrijf heeft een groot eigen wagenpark waarbij schadeherstel, technische controles en restyling door Burgers Carrosserie worden uitgevoerd.

Jumbo

Vanwege Jumbo’s recente overname van de Super de Boer keten moesten zo’n 90 trailers en 44 trekkers van een groene kleur naar het ‘Jumbo-geel’ worden omgezet. Jumbo’s gele voertuigen zijn een belangrijk onderdeel van hun merkuitstraling en zijn daardoor op de weg duidelijk te herkennen.

Ton Burgers, algemeen directeur van Burgers Carrosserie: “De omvang van het project vormt een uitdaging, en het feit dat geel een kleur met een laag dekkend vermogen is. Daarom was het belangrijk om de juiste lakopbouw te vinden en een product met een goed dekvermogen. Imron Elite was de natuurlijke keuze.”

Imron Elite is het 2-componenten-aflaksysteem van DuPont Refinish, speciaal ontworpen voor grote oppervlakken. Vanuit elk oogpunt garanderen de Imron-producten uitmuntende resultaten voor het herstellen van bedrijfsvoertuigen, vrachtwagens, bussen en aanhangwagens. “De lakopbouw is perfect en het geel dekt net zo goed als Jumbo en wij van de verf verwachtten” aldus Burgers.

Ook bijzonder aan dit project is dat zelfs de daken van de trailers in het Jumbo-geel gespoten worden. Bij de meeste supermarktketens blijven ze wit. Jumbo echter vindt het belangrijk dat de vrachtwagens zelfs vanuit een hoog flatgebouw of vanaf viaducten herkenbaar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer