150 nieuwe Kögel schuifzeilopleggers voor Van Bentum • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

150 nieuwe Kögel schuifzeilopleggers voor Van Bentum

Logistiek dienstverlener Van Bentum uit Woudenberg heeft onlangs met de Duitse trailerfabrikant Kögel overeenstemming bereikt over de aanschaf van 150 nieuwe schuifzeilopleggers voor het ferryverkeer. De nieuwe opleggers zijn voorzien van alle benodigdheden om aan het hedendaagse ferry verkeer te voldoen. Daarnaast kan met een laag eigen gewicht optimaal gebruik worden gemaakt van een hogere payload.

Als noviteit zijn de schuifdaken van de opleggers voorzien van versterkt zeil. Senior planner Bert Morren: “Voor de zijkanten was versterkt zeil al heel normaal, maar voor het schuifdak is dit nieuw. Uiteindelijk kan hiermee worden voorkomen dat men via het schuifdak toegang tot de oplegger en dus lading kan krijgen.”

Omdat de opleggers met name voor onbegeleid ferryverkeer worden ingezet moeten ze goed bestand zijn tegen ruwe zeegang. De opleggers zijn voorzien van ferry ogen om de oplegger aan het dek te zekeren, maar ook in de laadruimte zelf zijn er voldoende mogelijkheden om goed gezekerd de oversteek te maken.

De opleggers voldoen aan de TÜV-XL norm voor lading zekeren. De uitlevering van de 150 opleggers zal gefaseerd plaatsvinden over een periode van één jaar waarbij de eerste opleggers in het voorjaar uitgeleverd zullen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer