17 speciale Van Eck luchtvrachttrailers voor TransWeb • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

17 speciale Van Eck luchtvrachttrailers voor TransWeb

Trailerfabrikant Van Eck heeft onlangs zeventien speciale luchtvrachttrailers afgeleverd aan de veelzijdige Japanse logistieke dienstverlener TransWeb. “We vonden Van Eck destijds op internet, bezochten ze op de IAA en na enkele vervolgafspraken hebben we diverse trailers besteld. De nieuwe order van zeventien stuks komt zo snel mogelijk de weg op in ons land”, aldus Takeshi Maesawa, president van TransWeb.

Maesawa heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Bijna 20 jaar geleden begonnen als chauffeur, startte hij een bedrijfje dat leidde tot zijn huidige omvang, waarbij er behalve met luchtvracht, ook gereden wordt met containers, en waarbij TransWeb actief is voor de logistiek rond evenementen  en de racerij. Bovendien voert hij autotransporten uit met een specialisme in exclusieve auto’s. “Dat ging zo goed, dat de Italiaanse producenten van sportwagens, ons vroegen om ook in Japan de Pre Delivery Inspectie voor hen uit te voeren, de laatste alvorens de auto aan een klant wordt afgeleverd. We beschouwen dat als een grote eer. Deze ontwikkeling leidde tot een speciale vestiging, die zich puur daarop richt”, legt Maesawa uit. Deze vestiging bevindt zich aan de buitenkant van Tokio. “Alvorens prestigieuze autobouwers zulke vragen stellen, hebben ze van te voren natuurlijk nauwkeurig onderzocht of aan TransWeb zo’n belangrijke stap in het kwaliteitsproces is toe te vertrouwen.” 

Deze werkzaamheden en diensten vragen om speciale trailers, en Van Eck leek Maesawa het juiste adres. Echter dan moet er wel een klik zijn, waardoor het prettig is om met elkaar samen te werken. Inmiddels werkt TransWeb al bijna zeven jaar samen met Van Eck. Onder speciaal moet worden verstaan dat trailers een grote inwendige laadhoogte hebben, als gevolg van een verlaagde laadvloer, waardoor Maesawa voor zijn klanten meer mee kan nemen op een veilige en verantwoorde manier. “Met name in het vervoer van exclusieve auto’s hebben we dit bewezen. Maar ook bij trailers die we inzetten voor teams in de autosport, heeft Van Eck laten zien dat het creatief is en de bouwkwaliteit van een hoog niveau is.” Bij Transweb rijden 70 trailers, 50 trucks, ook van Europese makelij en nog eens zeventig bakwagens. Maesawa toont zich onder de indruk over de lage laadhoogte die Van Eck met zijn trailers weet te realiseren en die een voorwaarde zijn voor een hoge inwendige laadhoogte.

Een ander criterium waar Maesawa aan hecht is dat zijn leverancier op tijd levert. “De trailers van Van Eck passen bij ons werk. Ze zijn degelijk en betrouwbaar en er wordt op tijd geleverd. Dat helpt ons bijzonder goed bij onze wijze van ondernemen.” Maesawa is zeer tevreden over de assistentie van Van Eck waar het de import en goedkeuring van de trailers in Japan betreft. De nieuwe speciale trailers gaan per schip naar Japan. De vorige twee trailers werden, samen met enkele nieuwe trucks, door Maesawa en enkele collega’s over land van Nederland naar het Russische Vladivostok gereden. Daar gingen ze de veerboot op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer