Broshuis slachtoffer van ransomware-aanval • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Broshuis slachtoffer van ransomware-aanval

Opleggerfabrikant Broshuis is afgelopen weekend slachtoffer geworden van een ransonware-aanval. Daarbij is er data versleuteld en mogelijk ook gestolen.

“In de ochtend van zaterdag 29 januari jongstleden is onze onderneming geconfronteerd met een ransomware aanval op onze systemen. Deze werd onmiddellijk gedetecteerd door onze IT afdeling. Een ongeautoriseerde derde partij heeft toegang geforceerd tot de systemen van Broshuis, waarbij de dader(s) data hebben versleuteld en mogelijk ook data hebben gestolen”, meldt Broshuis.

“Direct na de ontdekking hebben we de nodige maatregelen getroffen om te zorgen dat de aanval zoveel mogelijk geïsoleerd werd en de mogelijke negatieve impact zoveel mogelijk beperkt. Op dit moment is nog onbekend wat de aard en omvang van de geraakte data is. We doen daartoe momenteel samen met externe specialisten onderzoek naar, evenals naar de oorzaak en gevolgen van de aanval voor de medewerkers, klanten, leveranciers en bedrijfsvoering. We zijn in contact met de autoriteiten en er is een melding gedaan bij De Autoriteit Persoonsgegevens.”

 Veiligheid en openheid staat bij Broshuis voorop. “We realiseren ons dat de huidige situatie onzekerheid met zich meebrengt en dat raakt ons zeer. We werken daarom continu aan het behouden en versterken van onze veiligheid, ook op digitaal gebied. We gebruiken deze gebeurtenis om te leren en verder te verbeteren. We brengen u vanzelfsprekend direct op de hoogte zodra nieuwe informatie daar aanleiding toe geeft”, aldus Broshuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer