Burg Silvergreen wordt CIMC Silvergreen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Burg Silvergreen wordt CIMC Silvergreen

De nieuwe opleggerfabrikant Burg Silvergreen verandert kort na de lancering haar naam alweer in CIMC Silvergreen. CIMC is het Chinese moederbedrijf en ’s werelds grootste trailerbouwer.

CIMC SilvergreenVolgens David Li, ceo van de CIMC Vehicle Group, is de naamswijziging een stap vooruit en zijn er goede redenen voor, zo betoogde hij bij een bijeenkomst in het Oostenrijkse La aan der Thaya: “CIMC is een merk met een wereldwijd uitstekende reputatie en daar lift Silvergreen graag op mee. Ook willen we graag laten zien dat onze trailers in serieproductie behoren tot de CIMC Group en dat het kan profiteren van de kracht van een wereldwijde onderneming. Daarnaast, en dat is best een belangrijk punt, willen we voorkomen dat de naam Burg in Burg Silvergreen verwarring oproept. We hoorden uit zakelijke contacten dat de naam Burg wordt geassocieerd met de vervaardiging van customized opleggers, en dat past niet bij de serieproductie van de Silvergreen opleggers.”

De naamswijziging heeft geen enkel gevolg voor het productportfolio. Ook de productiestrategie, met drie productiefaciliteiten in Europa en twee in China, blijft ongewijzigd. Het verkoop- en servicenetwerk in Europa wordt volgens plan uitgebouwd. In het Beierse Günzburg wordt momenteel gebouwd aan een nieuw hoofdkantoor en een vierde productievestiging, die beide naar verwachting aan het einde van dit jaar gereed zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer