Ga naar hoofdinhoud

Chauffeur is moordverdachte na vondst 39 doden in oplegger

De politie uit het Britse Grays in Essex heeft woensdagnacht een gruwelijke ontdekking gedaan. In een koeloplegger werden 39 lichamen aangetroffen van 38 volwassen en en één tiener. De 25-jarige chauffeur van de combinatie, afkomstig uit Noord-Ierland, is aangehouden en wordt verdacht van moord.

De stoffelijke overschotten werden gevonden door medewerkers van de ambulance, maar alle hulp kwam te laat voor de 39 mensen in de koeloplegger. Politiechef Andrew Mariner: “Dit is een tragisch incident waar veel mensen bij om het leven zijn gekomen. We stellen een onderzoek in naar wat er precies gebeurd is. We zijn bezig de slachtoffers te identificeren, wat weleens een langdurige klus kan zijn. We denken dat de vrachtwagen uit Bulgarije afkomstig is en zaterdag 19 oktober via Holyhead het land is binnengekomen.”

De vrachtwagenchauffeur van de combinatie is gearresteerd en wordt ondervraagd. Hij wordt verdacht van moord. Richard Burnett van vervoerdersorganisatie RHA reageert geschokt: “Onze gedachten gaan uit naar de families die iemand hebben verloren in dit incident. Deze tragedie onderstreept het gevaar van mensensmokkel in opleggers.”

De politie heeft een tijdlang een livevideo laten zien van de vindplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer