Ga naar hoofdinhoud

Chinezen nemen TIP Trailer over

De Chinese HNA Group neemt TIP Trailer Services Group definitief over. Dat hebben HNA en partner Bravia Capital Group bekendgemaakt. Tot nu toe was TIP Trailer, met het hoofdkantoor in Amsterdam, volledig in handen van GE Capital. De overname werd eerder dit jaar al aangekondigd, maar is nu volledig afgerond.

TIP-Trailer-Services-“De overname van TIP past prima bij onze strategie en portfolio. We investeren al in leasing van vliegtuigen en leasing van schepen en containers. We zijn ook blij met het GE management team dat mee komt en die onze volledige ondersteuning krijgen. We werken hard aan het verder versterken van onze transportfinanciering en –dienstverlening en we streven er naar om TIP Trailer Services verder te laten groeien gedurende de komende jaren”, aldus Tan Xiangdong, vice-voorzitter en president van HNA.
Ook Bob Fast, CEO van TIP, is blij met de overname. “We zijn verheugd dat we nu bij HNA horen, dat in het verleden bewezen heeft succesvol te kunnen groeien in transportfinanciering. Voor onze klanten mag er niks veranderen en ook nieuwe klanten willen we graag bekend maken met onze hoogwaardige zorg, dienstverlening en betrouwbaarheid.“
De overname werd gedaan door HNA en private equity firm Bravia Capital, dat samen met HNA de afgelopen 3 jaar al zeven overnames deed met een totale handelswaarde van 7,2 miljard US dollar. Hoeveel met de overname van TIP Trailer is gemoeid is niet bekend gemaakt.
TIP is groot geworden in trailerleasing en –verhuur, onderhoud en andere value addes oplossingen voor de transportwereld over heel Europa. TIP heeft naast de hoofdvestiging in Amsterdam nog 100 vestigingen. TIP heeft een zeer gevarieerde trailervloot van circa 48.000 units.

De HNA Group is een Chinees conglomeraat dat aanwezig is in transport, logistiek, toerisme, financiële dienstverlening, onroerend goed, luchtvaart en retail. HNA bezit onder meer 15 luchtvaartmaatschappijen, waaronder Hainan Airlines, de op 3 na grootste luchtvaartmaatschappij van China.

Eén reactie op “Chinezen nemen TIP Trailer over

 • proficiat met u niewe onderneming.

  De Nederlandse banken maar zeuren dat het geld op is in de wereld, maar u roeit net als wij, met succes tegen de stroom in.

  IK zou gaarne, zonder direct tot zaken met u te komen eens van gedachten met u willen wisselen.

  Dit ook over investeringen in de toekomst.

  Veel succes toegewenst.

  WJA Lamme financieel directeur en ook directeur inkoop van o.a transport middelen

  Mijn telf nr. is 0623013924

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer