Ga naar hoofdinhoud

Da’s knap: van Marokko naar Duitsland met een 4,36 m hoge oplegger

Politie-agenten uit Kaiserslautern wisten afgelopen woensdag niet wat ze zagen tijdens een vrachtwagencontrole op de A6 nabij Kaiserslautern. Een controle van een uit Marokko komende truck wees uit dat de hoogte van de oplegger 4,36 m was!

Dat is, bij een maximumhoogte van 4,00 m, toch mooi 36 cm te veel. De transportondernemer en de 52-jarige chauffeur van de vrachtwagen kregen een boete, maar oogstten tegelijk lof van de politie. Want hoe rij je een 4,36 m hoge combinatie van Marokko naar Duitsland zonder ergens onderweg tegen een brug of tunnel te botsen? Het bericht dat de Duitse politie uitgaf, geeft daarover geen uitsluitsel, maar het lijkt duidelijk dat we hier te maken hebben met een zeer zorgvuldige chauffeur….

5 reacties op “Da’s knap: van Marokko naar Duitsland met een 4,36 m hoge oplegger

 • Lkw Walter. Volume trailer achter trekker met standaard schotel hoogte. Misschien trailer net pas aangekoppeld in Duitsland? Zou veel verklaren…

  1. Van boot Marroko/Spanje nergens problemen hoor Brugge en tunnels zijn zo wie zo op die route naar Duitsland meer dan 4:50m. Dus snap niet wat probleem is ‍♂️. Wij reden met auto/truck transporter ook tot 4:40m heel Europa door

   1. Peter

    Helemaal mee eens, in Nederland met 430 ook nergens echte problemen alleen Noord Holland beetje uitkijken.

 • Ruud

  Waarschijnlijk verkeerde trekker ervoor. Had denk ” low deck” trekker met kleine wieltjes moeten zijn want als ik het goed zie hangt de trailer achterover vanwege de te hoge trekker. Stomme planner en chauffeur en een boel mazzel?? Ruud.

 • Stickie

  In Duitsland kun je met 440 op de meeste wegen gewoon rijden Frankrijk is het al helemaal geen probleem in Nederland gaat dat ook makkelijk met 430 alleen Noord Holland is beetje een probleem.
  Ik snap dat probleem nooit zo goed dat gezeur over de hoogtes.
  Deze man is juist goed bezig met normale trekas banden 315/70 waarschijnlijk een mega trailer te trekken zo kun je lekker laag in toeren blijven met 90kmh ipv van skelter wielen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer