Ga naar hoofdinhoud

… en ook nog eens vijftien Pactons voor Rotra

Rotra vernieuwt haar wagenpark fors. Eerst al met nieuwe DAF’s, daarna met nieuwe Scania’s en nu ook nog eens met vijftien nieuwe Pacton schuifzeiltrailers.

Pacton Trailers uit Ommen leverde onlangs de laatste opleggers in een bestelling van vijftien stuks af aan Koninklijke Rotra uit Doesburg. Deze nieuwe trailers voorzien in de toegenomen transportvolumes bij Rotra en verdere modernisering van haar wagenpark. De veelzijdige trailers worden met name ingezet voor Rotra’s fijnmazige distributieactiviteiten in de Benelux. De gerenommeerde logistiek dienstverlener is al vele jaren een overtuigd afnemer van de opleggers van Pacton; de eerste werd reeds in 1965 aangeschaft.

De Rotra-oplegger is volledig toegerust op haar taken, in combinatie met een fraaie afwerking. Met schuifzeilen aan beide zijden van de trailer kunnen zendingen zowel van de achterzijde als van de zijkanten geladen en gelost worden. De trailers zijn hiermee multi-inzetbaar waarmee Rotra flexibiliteit optimaliseert en haar klanten nog beter kan bedienen. De robuuste trailers waarborgen een duurzame en langdurige inzet hetgeen aansluit bij Rotra’s duurzaamheidsstrategie. De nieuwe levering van de vijftien schuifzeilenopleggers voor Rotra omvat een vijftal enkelassige en tien dubbelassige opleggers. De praktische uitvoering van de vijftien geleverde trailers omvat onder meer een tweetons onderschuiflaadklep (met eigen accu), gestuurde (tweede) assen, pockets in de schuifzeilen, een schuifkap, ledverlichting en een kunststof gereedschapskist. Alle trailers hebben ook een uitneembare beugel in de hardhouten vloer geconstrueerd, waar de palletkar in vergrendeld kan worden.

De tien stuks dubbelassige opleggers zijn van het type TBD.233.T-ELP1, met een lengte van 13,64 meter, een asdruk van totaal 18.000 kg en een totaal toelaatbaar gewicht van 33.000 kg. De vijf enkelassige opleggers zijn met 10,7 meter lengte een stuk compacter, maar bieden – met een tientons as – nog steeds een totaal toelaatbaar gewicht van 22.000 kg.

De vijftien nieuwe Pacton-trailers passen perfect in de dagelijkse vervoerspraktijk van Koninklijke Rotra. In de kwalitatieve uitstraling sluit de trailerserie geheel aan bij het huidige wagenpark en materieel. De trailers zijn door Pacton inclusief de beletterde schuifzeilen afgeleverd. Ook de schuifkap heeft een fraai, blauw accent, het randprofiel en de achterbalk onder de deuren zijn geschoopeerd en het chassis, de voorwand, het achter portaal en de achterdeuren zijn in levendig Rotra-blauw uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer