J.L. Mijnders investeert in LAG lichtgewicht containerchassis • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

J.L. Mijnders investeert in LAG lichtgewicht containerchassis

Na twee herhaalde aankopen van 20 Euro 6 trucks, breidt transportbedrijf J.L. Mijnders ook zijn intermodaal wagenpark verder uit. Hiervoor klopte het bedrijf aan bij LAG Trailers voor de aankoop van 10 lichtgewicht LAG containerchassis. 

Serie Mijnders 4 - HQ

Een intensief beslissingsproces ging hieraan vooraf. J.L. Mijnders onderzoekt naast de traditionele beslissingspijlers ook de duurzaamheid, veiligheid, milieuvriendelijkheid en maatschappelijke factor van nieuw materieel. Walter Mijnders, zaakvoerder van J.L. Mijnders, is kieskeurig in zijn transportaankopen. Hij zocht lichte en robuuste chassis voor het transport van tankcontainers met een veilige aansluit/bediening-mogelijkheid aan de achterkant. “Het laden en lossen van tankcontainers met gevaarlijke stoffen (ADR) brengt risico’s met zich mee. Het is van levensbelang dat elke laadterminal en alle transportmiddelen goed ontworpen en geconstrueerd zijn”, aldus Mijnders.

De keuze viel ook bij Walter Mijnders voor het Belgische LAG Trailers. Hij licht de keuze kort en bondig toe: “De LAG chassis laten geen wens onvervuld, als het om laadvermogen, eenvoudige bediening en veiligheid gaat.” De nieuwe generatie LAG containerchassis verbetert de veiligheid dankzij de open achterbouw, terwijl het chassis met 3 ton eigengewicht nog meer gewicht heeft verloren. LAG hanteert desondanks een star chassis-ontwerp om een duurzaam transport op lange termijn te garanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer