Knapen robotiseert trailerproductie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Knapen robotiseert trailerproductie

Knapen Trailers bouwt momenteel aan een uitbreiding van haar trailerfabriek. In het 3100 m2 grote nieuwe gedeelte komen drie hypermoderne productielijnen.

Lasrobot 2De drie productielijnen hebben elk een eigen functie. Een ervan heeft las- en handlingrobots voor de productie van de aluminium bovenbouw, één montagelijn draait voor standaard trailers, de andere voor special trailers.

Alle robots zijn uitgevoerd met de modernste lasergestuurde lasnaadvolgsystemen. De robots corrigeren parameters zoals snelheid en voltage real time tijdens het lassen. Zo is de inbranding optimaal. Doormiddel van meerdere lasers bepaalt de robot de juiste positie van de lasnaad. Dat garandeert volgens Knapen een constante en hoge kwaliteit.

Lasrobot 1Ondanks deze groei blijft de flexibiliteit om aan speciale klantwensen te voldoen gewoon bestaan. Knapen Trailers heeft een aparte speciaalbouw-afdeling waar specifieke schuifvloertrailers volledig naar klantwens worden gebouwd. Het ervaren ‘special-team’ vormt een belangrijk onderdeel van de Knapen-filosofie. Daarom krijgt de speciaalbouw-afdeling een prominente plek in onze nieuwe fabriek. Ook voor speciale klantspecifieke schuifvloertrailers blijft Knapen Trailers dus beschikbaar.

Achter de schermen loopt dit project al vanaf 2012. Inmiddels is de uitbouw van de fabriek in volle gang. De gerobotiseerde productielijnen worden geconfigureerd en de eindmontagelijnen ingericht. Ook de logistiek wordt de komende maanden omgebouwd. Begin juni wordt de nieuwe uitbreiding opgeleverd en vanaf juli zijn de gerobotiseerde productielijnen operationeel.

Fabrieksuitbreiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer