Kögel presenteert nieuwe Tankplex • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kögel presenteert nieuwe Tankplex

Opleggerfabrikant begint het nieuwe jaar met een nieuw tankcontainerchassis, de Tankplex. De Tankplex is ook geschikt voor intermodaal verkeer.

De Kögel Tankplex kan zowel 20-voet tankcontainers als 20-voet ISO-containers en wissellaadbakken met een totale lengte tot 7,82 meter vervoeren. Daarnaast kunnen ook 23- en 25-voet tankcontainers veilig naar hun bestemming worden gebracht via de 20-voet containersluizen. Om de verdeling van de lading verder te verbeteren en zo een geoptimaliseerde opleggerschotel te creëren, zullen de containers in de toekomst op dwarsbalken staan die 300 mm naar voren verschoven zijn. Het nieuwe frameconcept en de daaruit resulterende grotere belasting van de koppeling ondersteunen de aandrijfas van de trekker, zorgen voor een betere tractie en maken een veilig rijgedrag mogelijk, zelfs bij moeilijke wegomstandigheden. Een ander pluspunt van het nieuwe ontwerp is de verbeterde toegankelijkheid aan de achterzijde van grote wisselcontainers.

Het geoptimaliseerde chassis is nog steeds standaard voorzien van veiligheidsvoorzieningen die voldoen aan de ADR, zoals een brandblusser, een waarschuwingsplaat en een roestvrijstalen aardingslip. Dit betekent dat de Kögel Tankplex voldoet aan de gevaarlijke goederenklassen EX/II, EX/III, FL, OX en AT. Bovendien installeert Kögel een roestvrijstalen afvoergoot en in het frame gelegde kunststof slangpijpen ter bescherming, evenals een afneembaar werkplatform.

Een ander veiligheidsaspect is de nieuwe onderrijbeveiliging achteraan, die voldoet aan de huidige wettelijke vereisten. Hierdoor wordt de afstand tot de weg verder verkleind, worden de krachten bij een botsing tweemaal zo groot geabsorbeerd en wordt dus bijgedragen tot een grotere veiligheid in het wegverkeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer