Kraker Trailers blijft K-Force verbeteren • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kraker Trailers blijft K-Force verbeteren

Kraker Trailers heeft productontwikkeling hoog in het vaandel staan. Het is zelfs een continu proces. Recente ontwikkelingen zijn de nieuwe achterbumper en de vernieuwde verlichtingsplaat van de K-Force.

Vanaf februari 2022 wordt K-Force standaard geleverd met een aangepaste achterkant. Door de veranderde wetgeving waren wijzigingen noodzakelijk. Dat was een mooi moment om ook meteen een aantal aanpassingen in het ontwerp van de achterkant te doen. Door de wijzigingen is de maximale bodemvrijheid 447mm en de overhang maximaal 189mm. De bumper is gemaakt van geanodiseerd aluminium. Een gespoten bumper beschadigt sneller tijdens het gebruik. Een bumper van geanodiseerd aluminium is sterk: de corrosieweerstand is verhoogd. Bij het anodiseren vormt zich een oxidelaag op de ondergrond. Er ontstaat een harde, slijtvaste laag. Dat zorgt voor een betere bescherming tegen krassen en andere beschadigingen. De bumper en verlichtingsplaat vormen in de nieuwe constructie één mooi sluitend geheel en de verlichting is nu beter beschermd.

Het is voor veel chauffeurs een bekend probleem: je moet lossen boven een bunker of stortbak maar de achterbumper zit in de weg. Zeker nu door de nieuwe regelgeving de bumper nog lager en verder naar achter is gepositioneerd. Vaak staan er ook nog stootblokken of een hoge rand rond deze losplaatsen die het extra lastig maken. Krakers klapbumper biedt een praktische oplossing. Hij zorgt voor ongeveer 15cm extra vrije hoogte in opgeklapte positie. Een extra voordeel is dat de opgeklapte bumper buiten het losgebied valt. Daardoor zijn bumper en verlichting ook nog eens beter beschermd tijdens het lossen en blijft er geen materiaal op achter. De bumper is manueel te bedienen met een knop aan de zijkant van de trailer. De bumper wordt pneumatisch gelift. Door de bumper op te klappen, eventueel in combinatie met de luchtvering in de hoogste stand, zet je je K-Force strak boven de bunker. De lading is daarna moeiteloos te lossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer