Kraker Trailers merkt niets van dalende afzet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kraker Trailers merkt niets van dalende afzet

Ondanks de wat sombere berichten uit de markt over een daling in het aantal trailerverkopen op Europees niveau, is hier bij Kraker Trailers vooralsnog weinig van te merken. Bij de Axelse fabrikant worden volop trailers verkocht en geproduceerd. De verregaande automatisering van het productieproces en de activiteiten van het verkoopteam liggen hieraan ten grondslag.

Kraker Trailers onderstreepte het innovatieve karakter in 2016 met de introductie van de K-Force, een trailer waarbij zwaarbelaste lasnaden zijn vervangen door solide bobtailverbindingen. Het veroorzaakte een schokgolf in de transportsector, want het was nog niet eerder voorgekomen dat een trailerfabrikant voor schroefverbindingen koos. Een ophef die CEO Jan de Kraker niet begreep, want in de productie van trucks en vliegtuigen is het gebruik van bouten de geldende standaard.

Ruim drie jaar na de introductie is de K-Force die nieuwe standaard geworden. Deze lichtgewicht schuifvloertrailer heeft zich in de praktijk meer dan bewezen. Inmiddels is er ook voortgeborduurd op het K-Force-concept en zijn er onder andere een K-Force HD, met gelast chassis, en een K-Force HD Agrar, die korter en speciaal ontwikkeld is voor de agrarische sector.

Op de komende beurzen in België en Duitsland showt Kraker Trailers een K-Force HD Agrar met bagging unit. Met deze unit wordt veevoer automatisch in rollen geperst en verpakt in folie.

Het toont ook meteen de sterkte van Kraker aan: het bedrijf is in staat om een grotendeels gestandaardiseerd product door middel van opties naadloos te laten aansluiten bij de wensen van de klant.

Het verkoopapparaat van Kraker maakt in Nederland en België grote sprongen, zegt Kraker Trailers. Beide landen worden volledig gedekt door enerzijds verkooporganisatie MFTC en anderzijds de Kraker-verkopers John Hesselink en Jan Platteau. MFTC, dat begin 2018 deels overging in handen van Asse Bruinenberg, heeft de verkoopactiviteiten naar een hoger plan getild. Nieuwe verkopers zijn aangenomen, het servicenetwerk is verder uitgebreid.

Ook in overige Europese landen is Kraker Trailers goed vertegenwoordigd met verkooporganisaties: in Polen is er een zeer actieve partner die veel voertuigen verkoopt en ook in Engeland begint de nieuwe verkoopstructuur vorm te krijgen. Verder wordt er door export manager Rico Koops veel gepioneerd in overige continenten, dus buiten Europa. Met de K-Force heeft Kraker Trailers een concept ontwikkeld wat eindeloos veel mogelijkheden biedt voor transporteurs over de hele wereld.

Kraker Trailers is een van de weinige fabrikanten die garantie tot een termijn van vijf jaar biedt op lak en constructie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer