Ga naar hoofdinhoud

Kraker verbetert haar opleggers verder

Het Zeeuwse Kraker Trailers staat bekend om haar innovatieve vindingen. Nu K-Force, de geschroefde trailer, zijn plek definitief heeft veroverd, ligt bij Kraker de focus weer op nieuwe ontwikkelingen. Zoals bijvoorbeeld de nieuwe klapbumper, K-Force Agri of de hybride E-Force.

Optioneel kies je voor Krakers klapbumper op jouw K-Force. Deze bumper biedt een praktische oplossing voor hoogteverschillen bij bijvoorbeeld lossen in bunkers of bij gebruik in het land. In opgeklapte positie heb je ongeveer 15cm extra bodemvrijheid. De opgeklapte bumper valt buiten het losgebied, waardoor bumper en verlichting beter zijn beschermd tijdens het lossen. Er blijft bovendien geen materiaal op achter. De pneumatisch gelifte bumper is manueel te bedienen met een knop aan de zijkant van de trailer of met een optionele afstandsbediening. Door de bumper op te klappen, eventueel in combinatie met de luchtvering in de hoogste stand, zet je je K-Force strak boven de losplaats, waarna je je lading moeiteloos lost.

Een van de eerste bedrijven die koos voor deze klapbumper is Kuijlen Roosendaal. Dit bedrijf handelt in en vervoert diverse soorten mest zoals strorijke mest, compost en champost. Hiervoor zet Kuijlen onder andere K-Force Agri schuifvloertrailers in met de nieuwe klapbumper. “Onze eerste schuifvloertrailer was een Kraker”, vertelt Niels Kuijlen van Kuijlen Roosendaal. “In het verleden kochten we eens een kipper, maar die beviel niet. Na het bietenseizoen konden we deze niet inzetten. Een schuifvloertrailer zet je ’t hele jaar door in. Wij gebruiken onze schuifvloeren voor transport van vaste mest, compost, champost en andere agrarische producten.”

Niels Kuijlen koos als een van de eersten voor de klapbumper. “De standaardbumper voldeed voor ons werk niet volledig en ik zocht een oplossing. Timothy (Wuyts, verkoper bij Kraker) vertelde me daarop over de nieuwe bumper. Ik ben het prototype gaan bekijken en was overtuigd. Maar ik zei meteen dat ik ‘m wél met afstandsbediening wilde”, vertelt Niels. Zo gezegd, zo gedaan. De klapbumper is nu al enige tijd in gebruik bij Kuijlen Roosendaal en de chauffeurs zijn er erg tevreden over.

Kraker ontwikkelde K-Force Agri speciaal voor agrarische toepassingen. Deze is leverbaar in verschillende afmetingen, met verschillende inhouden en opties die het agrarisch werk vergemakkelijken. De 11.6m-uitvoering van K-Force Agri wordt geproduceerd volgens het geschroefde K-Force-principe. Dit heeft onder andere een laag eigen gewicht tot gevolg, wat in combinatie met vaak zware agrarische producten erg positief is.

K-Force Agri is sowieso korter dan de standaard K-Force en dat maakt dit type schuifvloertrailer zeer wendbaar, wat goed van pas komt bij het laden op de vaak krappe boerenerven. K-Force Agri heeft minder volume, omdat agrarische producten een hoger soortelijk gewicht hebben dan veel andere producten. 70m3 bieten is zwaarder dan 70m3 zaagsel. Deze producten zijn zware vervoersproducten.

Bij transport van producten met zo’n hoog soortelijk gewicht is de toegestane maximale totaalmassa snel bereikt. Dat betekent dat je een standaard K-Force nooit volledig kunt beladen met bieten, omdat je dan simpelweg te zwaar bent. K-Force Agri met z’n variabele afmetingen is perfect af te stemmen op dit transport.

Kraker Trailers introduceerde in 2022 het prototype van E-Force, de nieuwe, hybride schuifvloertrailer. E-Force staat voor slimmer en schoner transport met een besparing tot 20 procent op brandstof en minder CO2-uitstoot. Hiermee luidt Kraker, na de introductie van K-Force, weer ’n nieuw era aan in de transportsector.

De energie die vrijkomt bij remmen wordt opgeslagen in een batterij en gebruikt voor de aandrijving van de middelste as tijdens acceleratie en bij het lossen.

Het schuifvloersysteem in de standaard K-Force  is geschikt voor het transporteren van bijna alle producten. De vloer is een belangrijk onderdeel van jouw trailer en tegelijk het grootste slijtagepunt. En daarom is er bij Kraker extra aandacht aan de vloerconstructie besteed. Kraker ontwikkelde de vloerconstructie dóór tot een vloer die jarenlang moeiteloos onder de zwaarste omstandigheden functioneert. In een Kraker-vloer vind je het hoogste aantal dwarsliggers die met 4 bout/moerverbindingen zijn verbonden met de zijwand. Deze dwarsliggers, in combinatie met de kamgeleiding, staan garant voor een optimale vloerondersteuning en -geleiding.  Naast het standaardsysteem, heb je keuze uit verschillende profielen. Je kunt kiezen voor smalle of brede, geprofileerde of gladde vloeren in diverse diktes: de vloer wordt afgestemd op jouw wensen én de producten die je ermee vervoert.

Door alle ontwikkelingen die Kraker verwerkte in de vloer, stelt de Masters in Moving Floor Trailers zonder aarzelen dat de K-Force vloer de langste levensduur heeft.

Standaard krijgt men op een K-Force 1 jaar fabrieksgarantie. Bij registratie in het Online Service Center wordt die garantie verlengd tot maar liefst 5 jaar. Dit geldt voor de standaard K-Force. Op alle andere types is de 1-jarige garantie verlengbaar tot 2 jaar.

Het registreren heeft nog meer voordelen. Na registratie is er 24/7 toegang tot het Online Service Center, waar alle informatie over de trailer van de klant staat. Handleidingen, schema’s en de stamkaart: alles staat praktisch geordend. Hierdoor is er een compleet overzicht van de onderdelen beschikbaar en kunnen deze onderdelen direct worden besteld. Kraker Trailers heeft de meest voorkomende onderdelen op voorraad in het uitgebreide magazijn. Bestellingen die voor 15u worden geplaatst, gaan dezelfde dag op de post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer