Krone-Groep behoudt omzet in lastige markt • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Krone-Groep behoudt omzet in lastige markt

De bedrijfstak trailerbouw van de Krone Groep komt dichtbij marktleider Schmitz Cargobull. Ook heeft het familiebedrijf grote plannen en denkt zelfs aan exporteren van trailers naar Iran. Dat melden Duitse media.

Krone omzet 2014 2015 1

In het afgelopen bedrijfsjaar 2014/2015, afsluitend op 31 juli, heeft de Krone Groep (trailers en landbouwmachines) zijn omzet op peil gehouden, ondanks deels moeilijke marktomstandigheden. Alfons Veer, voorzitter van de raad van bestuur van Krone, maakte bekend dat er een omzet was gemaakt van 1,64 miljard euro, een lichte stijging ten opzichte van een jaar eerder (1,63 miljard). Wereldwijd groeide het aantal medewerkers van 2.614 naar 3.097.

Ten opzichte van marktleider Schmitz Cargobull heeft Krone de afstand verkleind en is nog 0,9 procentpunten ervan verwijderd. Onlangs werd nog een complete trailerfabriek in Turkije overgenomen. Krone ziet dit als anticyclisch investeren. De regio blijft, ondanks politieke onzekerheden in Turkije en de omliggende landen, toch interessant op te investeren op midden- en lange termijn. Bovendien wordt een land als Iran opener en zijn de eerste gesprekken met Iraanse transportondernemers al gaande over de levering van nieuwe opleggers.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer