Krone herstructureert tot Commercial Vehicle SE • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Krone herstructureert tot Commercial Vehicle SE

Bernard Krone GmbH herpositioneert zich op de transportmarkt door haar trailerproductie, de diverse dochterbedrijven en partner Brüggen Fahrzeugwerken samen te laten vallen onder het naam Krone Commercial Vehicle SE. De nieuwe bedrijfsstructuur moet, onder voorbehoud van kartelgoedkeuring, per 1 januari 2016 in van start gaan.

Bruggen krone fertigung

Brüggen Fahrzeugwerken is als partner al jarenlang verbonden aan Krone en maakt onder meer de wissellaadbakken, de Cool Liners, maar ook complete bakwagens voor trucks en bestelwagens. De diverse dochtermaatschappijen van Krone zoals Gigant Achsen, Krone Used, de trailerfabriek in Turkije en de verschillende buitenlandse vertegenwoordigingen worden eveneens in de nieuwe Krone Commercial Vehicle SE geïntegreerd.

Bernard Krone_Bernd BrüggenBernard Krone (links op foto), CEO van de Krone-groep: “We zijn blij dat we de toekomst ingaan met een partner waar we al 30 jaar mee samenwerken. De versmelting van Krone en Brüggen is door beide familiebedrijven besloten en gaat ons sterker maken in de toekomst.”

Bernd Brüggen, eigenaar van de Brüggen Gruppe: “De samenwerking de afgelopen jaren was de basis voor ons gezamenlijke groei en succes. In Herzlake en Lübtheen produceren wij de Krone wissellaadbakken en de Krone trailers van het type Cool Liner en Dry Liner. Omdat wij binnen onze familie geen opvolger hebben, ben ik blij met de samensmelting met Krone. Beide productielocaties zijn nu verzekerd van een goede toekomst. Ik ben dan ook de familie Krone dankbaar voor haar verantwoordelijkheid.

‘Progress 2020’

Ook aan de top van het bedrijf veranderen de nodige zaken. Bernhard Brüggen, Aloys Schnelte en Gero Schulze Isfort worden de nieuwe directieleden van Krone Commercial Vehicle SE. De huidige CEO van de fabriek in Werlte, Bernard Krone en de CEO van de Krone Groep, Alfons Veer, nemen plaats in de Raad van Bestuur.

Onder de project naam ‘Progress 2020’ worden de komende jaren alle productiefaciliteiten in Werlte, Herzlake, Dinklage, Lübtheen en Tire zodanig met elkaar verbonden, dat overal met dezelfde productie-architectuur, organisatiestructuur, dezelfde processen en met één duidelijk IT-systeem wordt gewerkt. De merken Krone, Brüggen en Gigant blijven bestaan, maar er komt wel een synergie op het gebied van ontwikkeling, productie en inkoop.

Krone deelt tevens mee dat er voor de medewerkers niets gaat veranderen. Ook de landbouwtak van Krone wordt geherstructureerd en gaat verder onder de naam Krone Agriculture SE. De totale omzet van de Krone Groep (Agriculture SE en Commercial Vehicle SE) zal in de toekomst rond de 1,8 miljard euro liggen. De investeringen van 50 miljoen euro in de fabriek in Werlte gaan gewoon door volgens planning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer