Krone neemt Knapen over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Krone neemt Knapen over

De Duitse opleggerfabrikant Krone heeft de Nederlandse Knapen Groep overgenomen, samen met haar dochterondernemingen Knapen Trailers, Knapen Service en Trailned. Als Europees marktleider in schuifvloertrailers wordt Knapen Trailers onderdeel van een van de toonaangevende Europese trailerfabrikanten en een wereldspeler in landbouwmachines. Dit betekent een krachtige uitgangspositie voor toekomstige kansen in beide sectoren. De transactie is onder voorbehoud van goedgekeuring door de mededingingsautoriteiten. Krone neemt alle aandelen van Knapen over.

De achterliggende gedachte achter de overname is om de krachten te bundelen in twee sterke disciplines: de expertise van Krone in standaardtrailers en de klantgerichte maatwerk benadering van Knapen. Het uiteindelijke doel is om de absoluut beste producten en diensten voor de Europese klanten in het wegtransport aan te bieden. Voor onze klanten en leveranciers betekent deze acquisitie een volgende stap op het gebied van professionaliteit in trailerbouw.

Peter Joosten, Managing Director Knapen Trailers B.V. (Midden) met Bernard Krone (r.), Managing Director en eigenaar Krone Holding SE & Co. KG en Alfons Veer, Managing board Krone Holding SE & Co. KG.

Onder de vleugels van de Krone Commercial Vehicle Group, zal Knapen volledig zefstandig blijven opereren. Het ervaren managementteam van Knapen blijft ongewijzigd en er worden geen reorganisaties doorgevoerd. Hetzelfde geldt voor het gespecialiseerde Europese dealernetwerk van Knapen. Zowel Krone als Knapen geloven in persoonlijke en professionele relaties met hun klanten, personeel, leveranciers en partners. Deze belangrijke kernwaarde vormt een sterke band tussen de twee bedrijven. Hetzelfde geldt voor het streven naar een eerlijke, transparante en ondernemende aanpak naar onze gewaardeerde klanten en relaties.

Knapen Trailers, gevestigd in Deurne in Zuid-oost Brabant, is een fabrikant gespecialiseerd in de productie van aluminium schuifvloertrailers. De sterke focus op één productgroep, gecombineerd met een sterke innovatiestrategie en producten van hoge kwaliteit, heeft Knapen de nummer 1 positie in de Europese schuifvloer-markt opgeleverd. Met een one-stop-shop strategie bestaande uit verkoop, service, spare parts, verhuur, leasing en gebruikte trailers, kunnen Knapen-klanten vertrouwen op de allerbeste service en vakmanschap. De sterke merknaam “Knapen Trailers”, die staat voor deze unieke kwaliteitsbenadering, blijft bestaan. Krone garandeert met de overname de lokale werkgelegenheid in Deurne door niet alleen alle bedrijfsactiviteiten, maar ook de productie- en servicefaciliteiten over te nemen. Knapen zal blijven opereren als een onafhankelijk bedrijf binnen de Krone Commercial Vehicle Group. Het succesvolle managementteam van Knapen blijft aan het roer zonder te herschikken. Krone en Knapen waarderen de relaties met hun klanten, medewerkers, leveranciers en partners – zowel op persoonlijk als op professioneel niveau. De twee familiebedrijven richten zich volledig op de klanten en hun behoeften en omvatten een kwalitatief hoogstaand product en een voorbeeldige service.

Krone Commercial Vehicle Group is een onderdeel van de Bernard Krone Holding SE & Co. KG met haar hoofdkantoor in Spelle, Duitsland. Krone is een familiebedrijf sinds 1906. Ze is een van de sterkste spelers op de markt voor landbouwmachines, standaard opleggers en wissellaadbakken (z.g. swap bodies). Met een productievolume van meer dan 43.000 rollende eenheden en 10.000 wisselsystemen in 2018, is Krone één van de marktleiders op het gebied van schuifzeiltrailers, koelers, boxtrailers en wissellaadbakken. Wereldwijd werken ongeveer 6.000 mensen op de Krone-locaties in Spelle, Werlte, Herzlake, Lübtheen, Dinklage en Tire (TR). Al generaties lang staat Krone voor toptechniek en producten van uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid.

2 reacties op “Krone neemt Knapen over

 • Big Rick

  Daar gaat je kwaliteit..

  1. Peter

   Dat kan zo maar eens gebeuren als het net van die slappe dingen worden als de huif trailers van Krone.
   Maar hoeft natuurlijk niet als ze gewoon zelfstandig blijven en alleen gebruik gaan maken van de inkoop kanalen van Krone kan het best goed blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer