Krone presenteert vier-assige trailer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Krone presenteert vier-assige trailer

Onlangs heeft opleggerfabrikant Krone de eerste oplegger met vier assen de weg op gestuurd in Denemarken. Daartoe moest eerst goedkeuring aan het voertuig worden gegeven door de autoriteiten.

Deense transportbedrijven wilden al lang een oplegger met vier assen. In Denemarken kan een combinatie met zeven assen in totaal 56 ton wegen. De Krone Profi Liner met vier assen mag een totaalgewicht van 30 ton hebben, 7,5 ton op elke as. Een identieke drie-asser zou maar 24 ton mogen wegen.

Door het hogere laadvermogen van de Profi Liner 4-asser is de vraag van klanten in Denemarken navenant hoog, meldt Uffe Steffensen, Krone Scandinavian Key Account. “De laatste jaren krijgen we steeds meer vragen over een 4-assig voertuig, zowel van Deense key-accounts als van individuele klanten. Daarom hebben we besloten om het Profi Liner 4-assige voertuig in ons productportfolio op te nemen. We installeren de extra as bij onze dochteronderneming in Padborg en zorgen vervolgens voor de goedkeuring van het voertuig. De marktvraag bewijst nu dat we gelijk hebben. De eerste tien eenheden zijn al verkocht en zijn nu met speciale goedkeuring in Denemarken in gebruik.”

2 reacties op “Krone presenteert vier-assige trailer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer