Krone stelt prototype eTrailer voor • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Krone stelt prototype eTrailer voor

Krone heeft in samenwerking met Trailer Dynamics een eerste prototype van de eTrailer gepresenteerd. De eTrailer is uitgerust met een elektrische as die een combinatie tot 20 procent aan brandstof kan besparen. De eTrailer met een dieseltrekker is volgens Krone samen een elektrische plug-in hybride.

De eTrailer werd een paar weken geleden gepresenteerd tijdens de Krone Executive Logistics Summit. Krone heeft voor de eTrailer een strategische partnerschap ontwikkeld met Trailer Dynamics. Doel is de ontwikkeling en marktentree van een geëlektrificeerde oplegger die het dieselverbruik- en CO2-emissies van dieseltrekkers aanzienlijk kan verminderen. Elektrische trekkers zouden met de eTrailer een hogere actieradius krijgen.

Al op de eerste testritten, die werden begeleid door SGS TÜV Saar kon de eMega Liner de beoogde diesel- en CO2-emissiereducties tot 20 procent bereiken.

De kern van de eTrailer krachtige e-as, die de trekker aandrijft en ook remenergie terug wint door recuperatie. De energie van de batterij in de eTrailer is voldoende voor lange afstanden van meer dan 500 km. Trailer Dynamics levert niet alleen de elektrische as, maar ook intelligente besturingssoftware, die de stroom uit de accu’s optimaal over het hele traject verdeelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer