LAG produceert 50 procent meer bulkkippers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

LAG produceert 50 procent meer bulkkippers

LAG Trailers plukt de vruchten van de recente investeringen in haar productiefaciliteiten. Het bedrijf uit het Belgische Bree kende vorig jaar een stijging van meer dan 50 procent in de productie van bulkkippers ten opzichte van 2017.

LAG onderzocht in 2016 waar het de efficiëntie kon verbeteren in het productieproces van de kipbulkopleggers. 2018 was het eerste volledige jaar dat de bulkvoertuigen gebruik konden maken van de nieuwe eindmontagelijn evenals de pas geplaatste spuit- en drooghallen.

Het bedrijf hanteerde een brede aanpak tot het verbeteren van het productieproces. Naast belangrijke efficiëntieslagen in de productie werd er ook gekeken naar andere onderdelen die de snelheid verbeteren op een intelligente manier. Een modulaire constructie van de voertuigen werd aangestuurd vanuit engineering terwijl het bedrijf ook veel aandacht besteedde aan de logistieke toevoer van de lijn.

De kipbulkoplegger was de voortrekker in de ambitieuze toekomstplannen van LAG. De bulkcontainer kreeg als eerstvolgende product-type een gelijkaardige behandeling in de vorm van een gestroomlijnde takt-lijn. De doelstelling van het bedrijf is om met dit product in 2019 een evenwaardige stijging in productiecijfers te bereiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer