LAG scoort in Groot-Brittannië met onderlossers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

LAG scoort in Groot-Brittannië met onderlossers

LAG Trailers herintroduceerde het voorbije najaar zijn onderlosser voor het transport van cement op de Europese markt. Recent presenteerde het bedrijf dit product in de UK met groot succes en wist zo meerdere grote namen te overtuigen tot aankoop van de meest recente aanvulling in hun gamma.

Nakende Brexit of niet, het Belgische LAG Trailers doet het goed aan de andere kant van het Kanaal. Al gedurende 20 jaar werkt LAG samen met lokale partners Williams Trailers Services en TIP Trailers om de markt te voeden met brandstoftankers, bulkopleggers en tankwagens. Het bedrijf heeft zich genesteld in de top 3 van de tankwagenmarkt. En nu voegt LAG een ‘nieuw’ product toe aan het gamma.

Het voorbije jaar herintroduceerden ze namelijk de onderlosser op de Europese markt. In de UK volgde de presentatie op de recente Commercial Vehicle Show. De interesse bleef niet uit. De teller staat ondertussen op 40 verkochte units met nog verschillende orders in de pijplijn.

De onderlosser kon verschillende transportreuzen charmeren waaronder Cemex, de grootste leverancier in bouwmaterialen wereldwijd.  Ook Turners, een van de UK’s grootste vervoerders met 3400 werknemers, ging overstag. LAG Trailers heeft naar eigen zeggen de korte periode sinds de marktintroductie dus sterk ingevuld.

Het bedrijf kan bogen op meer dan 40 jaar ervaring in de productie van onderlossers en heeft bijgevolg vertrouwen in het vernieuwde ontwerp. De Belgische producent nam zijn tijd om de herintrede in de markt succesvol aan te pakken. Het vertrouwen vanuit de markt is dus niet misplaatst volgens CEO Rob Ramaekers. “Wij nemen hier geen sprong in het diepe. We kennen het product en bestudeerden de markt. De onderlosser is bovendien een natuurlijke aanvulling aan ons gamma van bulkproducten. Wij bieden nu het totaalpakket aan en zijn niet helemaal verrast van de eerste cijfers uit Engeland. We presteerden namelijk al goed in de lokale tankwagenmarkt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer