Ga naar hoofdinhoud

Lamberet innoveert op Solutrans

De Franse carrosserie- trailerbouwer Lamberet presenteerde op Solutrans in Lyon afgelopen week elf nieuwe producten, het grootste gamma koelcarrosserieën van Lamberet ooit.

Op de stand van 1000 m2 werd het volledige gamma van Lamberet getoond: de X-City oplegger met stuuras, de Heavy-Duty oplegger voor intensieve distributie, Green Liner – de lichtste koeloplegger op de markt speciaal voor lange afstanden – en de SuperBeef oplegger voor het vervoer van hangend vlees. Deze nieuwe generatie SR2 opleggers worden als eerste voorzien van de nieuwste innovaties.

Op alle voertuigen worden onbreekbare achterlichten (Safelights) aangebracht. De Multi-temp voertuigen worden uitgerust met een Ergowall-tussenwand. Dit concept werd bekroond met de ‘IAA Trailer Innovation Award 2019.

Interessant is de nieuwe automatische roldeur Distri+. Dit product combineert de beste verhouding tussen nuttige en totale hoogte, de breedste insteek van de markt (2,42 m) en de eerste isolerende roldeur die speciaal is ontwikkeld voor negatieve temperaturen. Het lijkt ons tevens een prima middel om ongewenste gasten uit koeltrailers te houden.

Lamberet staat bekend om haar carrosserieën op vrachtwagens van meer dan 12 ton GVW. Het Franse bedrijf is goed voor een marktaandeel van 40% voor dit segment. Op Solutrans kunt u een nieuwe versie dat het segment van 7 tot 12 ton dekt, bekijken. Het voldoet aan een stijgende vraag voor deze laadvermogens en bevat alle sterke punten van Lamberet: design, stevigheid, hoogwaardige isolatie, lichtheid en ergonomie.  Vanaf nu is de gehele gewichtsrange afgedekt, van 3.5 tot 32 ton.

Sinds de introductie van de Lamberet SR2- SuperBeef (Winnaar innovatie prijs Solutrans 2011) maakt Lamberet met alle toegepaste innoverende oplossingen op het vlak van weerstand en stabiliteit veel indruk bij vervoerders van hangend vlees. Lamberet wijdt een deel van haar stand aan haar klanten uit de vleestransportsector. Dit distributiecircuit vraagt steeds meer ontwikkelingen om haar productiviteit te optimaliseren. Bewijs hiervan is volgens de fabrikant de SuperBeef-koeloplegger met de allernieuwste vleesbanen en glijhaken, ontwikkeld in samenwerking met Norman. Lamberet stelt eveneens een nieuwe hydraulische ‘Beef lift’ voor. Deze lift is 100 procent ‘made by Lamberet’ en bestemd voor het verladen van karkassen.

De ster van de show in dit segment is een plancher cabine CITROEN HY model 1968! Deze carrosserie voor vleesvervoer van Lamberet is door de tijd heen flink aan de tand gevoeld en illustreert de kernwaarden van het merk: kwaliteit en duurzaamheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer