Lamberet presenteert koeloplegger met spraakbesturing • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Lamberet presenteert koeloplegger met spraakbesturing

De Franse opleggerfabrikant Lamberet, in Nederland als vanouds gerepresenteerd door Carrosserie Elenbaas, laat op IAA Transportation een koeloplegger zien met spraakbesturing. Deze SR2-E won de Trailer Innovation Award in de categorie ‘Smart Trailer’.

De SR2-e is een multi-temperatuur elektrisch oplaadbare distributie koeloplegger die in zijn energiebehoeften wordt voorzien via een accupakket. Deze accu wordt ofwel tijdens het rijden opgeladen door energieproductie, ofwel via het elektriciteitsnet met de mogelijkheid van een statische voorlading (zoals bij een oplaadbaar hybride voertuig). De door SAF geleverde elektrische generatormotor TRAK’r is geïntegreerd in het chassis van de oplegger die door Lamberet is gebouwd.

Het gebruik van deze oplegger wordt geoptimaliseerd door de spraakbesturing, een innovatie waarmee de IAA Trailer Innovation Award in de categorie Smart Trailer werd gewonnen. Gebaseerd op de Multiplex Lamberet aangesloten applicatie, biedt de “OK Lamberet” stembediening de mogelijkheid om onder meer de achterdeur te openen, de laadklep te openen en te sluiten en de verlichting te bedienen. Zo worden leveringen veiliger, sneller en comfortabeler voor de bestuurder.  De door Lamberet ontwikkelde spraakbesturing is volgens de fabrikant een innovatie ten behoeve van chauffeurs, die hun dagelijkse activiteiten in de afgelopen 50 jaar niet fundamenteel hebben zien veranderen.

Cyril Abegg, algemeen directeur van de Lamberet-groep, beklemtoont het belang van IAA Transportation. “Lamberet heeft sterke commerciële posities in Noord- en Oost-Europa. Onze klanten vertrouwen ons voor de kwaliteit en de duurzaamheid van onze uitrusting. Zij hebben hoge verwachtingen van oplossingen ten gunste van de energietransitie en wij hebben aan de wieg gestaan van vele primeurs op dit gebied, zoals in Roemenië met de carrosserie van de eerste 100% elektrische vrachtwagen in het land, of in Zwitserland met de levering van de eerste SR2-e. Niettemin mogen zij niet afzien van een optimalisering van de exploitatiekosten, vooral niet in de huidige penibele en inflatoire context. Wij nodigen hen graag uit op de IAA om onze innovaties voor hun concurrentievermogen te ontdekken, in een compleet programma dat nieuwe energiebronnen, energiezuinigheid en optimalisering van configuraties voor hun activiteit synchroniseert.”

Op de stand van Lamberet staan behalve de SR2-e ook nog de volgende voertuigen:

  • Renault Trucks D 19 Wide CNG vrachtwagen, uitgerust met een Frigoline HD koeltank met meerdere compartimenten en formaten en een CARRIER Iceland Ecodrive elektrische koeleenheid. De op maat gemaakte configuratie voor een grote internationale groothandelaar in levensmiddelen onderscheidt zich door zijn exclusieve hybride opening aan de achterzijde met automatisch achterdeur.
  • Bovendien bestaat er een variant met het achterframe met vleugeldeuren van deze Frigoline HD carrosserie op een Mercedes-Benz Atego 16t in een configuratie speciaal voor Mercedes Charterway.
  •  Combinatie aanhangwagen-transporter Frigoline HD op basis van Scania R 530: met deze configuratie met dwarsliggers demonstreert Lamberet de maximale capaciteit en flexibiliteit van zijn aanbod aan zware vrachtwagens, n°1 in Europa. Het is de eerste keer dat Lamberet een trekker-oplegger op de IAA tentoonstelt.
  • Iveco Daily 72 C 18, uitgerust met een Frigoline City diepvriesopbouw. De Frigoline City, de nieuwste telg in het koelvoertuigengamma van Lamberet, is bestemd voor configuraties van 7 tot 12 ton GVW en biedt een geoptimaliseerd gewicht en een robuustheid die niet te evenaren is voor deze kleine stadsvervoerders.
  • Frigolight, de 3,5t koelwagen van de toekomst: deze innoverende carrosserie is een voorbode van de nieuwe generatie Lamberet carrosserieën voor bestelwagens met vloer- of chassiscabine. Frigolight is ontworpen om de uitdagingen van stadsbezorging in emissiearme gebieden aan te gaan. Het is de ideale carrosserie voor de nieuwe 100% elektrische voertuigen. Het biedt een gewichtsbesparing van 25% ten opzichte van de huidige serie Frigoline. Zijn aerodynamica profiteert van een geoptimaliseerde SCx van 20% zonder toevoeging van zware en dure accessoires of deflectors. Bovenal introduceert Frigolight een revolutionair “alles-in-één” unit- en bodydesign, door de componenten van de nieuwe Kerstner eCooljet 206 unit in het dak te integreren. Deze eenheid, die op de IAA zal worden geïntroduceerd, zal het mogelijk maken voertuigen tot 12 m3 uit te rusten met een zeer energie-efficiënt elektrisch koelsysteem.
  • De Mercedes nieuwe e-Vito 100% elektrische bestelwagen, uitgerust met een Lamberet ultra-efficiënte isolatieoplossing gekoppeld aan een KERSTNER eCoolJet 106 eenheid, waarvan de efficiëntie het mogelijk maakt om af te zien van een extra groot accupakket. LAMBERET is de eerste carrosseriebouwer die een betaalbare en efficiënte ombouw van een elektrische koelwagen met koeling aanbiedt.
  • De Volkswagen Caddy L2 “Maxi”, uitgerust met een Lamberet-isolatieoplossing met een K-coëfficiënt van minder dan 0,4. Deze nieuwe versie biedt een laadvolume van bijna 3 m3 en heeft een eCoolJet 106-koelunit die in de reservewielruimte is ondergebracht om de oorspronkelijke totale hoogte en aerodynamica van de bestelwagen te behouden.
  • De Kleuster Freegone Frigoline elektrisch ondersteunde gekoelde driewieler, een distributieoplossing zonder uitstoot, zonder lawaai en ook zonder drukke wegen omdat hij gebruik kan maken van fietsroutes. De koeleenheid heeft ATP-goedkeuring.  De nieuwe Frigoline-cel biedt een uitzonderlijke K-coëfficiënt van 0,31 en een innovatieve grote achteropening ‘OT1’. Zijn elektrische aandrijving drijft hem moeiteloos aan tot 18 km/u, omvat een startassistent op een helling, een cruise control-functie en laadt hem in 5 uur op aan een eenvoudig 230V 16 ampère stopcontact. Het volume is dat van een echt transportvoertuig: het kan tot 8 Eurobox 600×400 laden op 2 niveaus!
  • Lamberet presenteert samen met Kerstner ook een Iveco Daily 3520L bestelwagen uitgerust met geïntegreerde isolatie en een KERSTNER koelunit, tentoongesteld op de Iveco stand, en een VOLKSWAGEN Crafter L3H3 bestelwagen met geïntegreerde isolatie en een elektrische Kerstner koelunit op de stand van Volkswagen Bedrijfswagens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer