Mega-order van Amerikaanse Defensie voor Broshuis • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mega-order van Amerikaanse Defensie voor Broshuis

De Amerikaanse Defensie heeft bij de Nederlandse opleggerfabrikant Broshuis uit Kampen een order geplaatst van maar liefst 170 PL2 semi diepladers. Met de order is meer dan 50 miljoen euro gemoeid en het is daarmee de grootste order van de Amerikaanse Defensie in Europa ooit als het gaat om zwaar-transportopleggers.

U.S. Army Tank-automotive and Armaments Command (TACOM) heeft Broshuis geselecteerd voor de levering van opleggers voor het zware materiaal, Heavy Equipment Transporter (HET).

De opdracht, 170 stuks PL2 pendelas semi diepladers met acht aslijnen, is in samenwerking met Oshkosh Defense. Naast de levering van de opleggers omvat het contract ook service en support voor de komende jaren. De totale ordergrootte bedraagt meer dan 50 miljoen euro en is de grootste ooit in Europa vergeven op het gebied van zwaar transport opleggers. Levering zal de komende jaren gaan plaats vinden.

Na een aanbestedingsronde met meerdere kandidaten volgde een opdracht voor de levering van drie prototypes. Deze werden vier maanden uitvoerig door de Amerikaanse defensie getest. Hierbij kwam het Kamper familiebedrijf als beste uit de test.

Broshuis heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in nieuwe productiefaciliteiten waardoor deze grote order volledig in eigen beheer in Kampen gebouwd kan worden. Door de uitbreiding is er voldoende ruimte voor dit grote project en de recentelijk verworven Deense Defensie order. Tevens is de capaciteit voor de civiele orders met 25 procent vergroot.

Deze opdracht is een enorme stap voor het bedrijf door het grote aantal PL2 pendelassen (2.720!). Broshuis is nu marktleider op het gebied van pendelassen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer