Ga naar hoofdinhoud

Miljoenenorder Nooteboom Trailers afgeleverd

Nooteboom Trailers uit Wijchen heeft onlangs zestien transportvoertuigen afgeleverd aan ALE, het transport- en kraanbedrijf dat in Zuid-Afrika enkele parken van in totaal ruim tweehonderd windturbines gaat bouwen.

nooteboomHet was een bijzondere order, die direct aan Nooteboom gegund werd, zegt woordvoerder Johan van de Water. “Het is goed voor de Nederlandse economie, goed voor de werkgelegenheid en goed voor ons. Soms heb je van dit soort grote orders nodig, al zijn we juist ook heel blij met kleine orders  voor een of twee voertuigen.”
Nooteboom is bijna een jaar bezig geweest met de order, bestaande uit voornamelijk achtassige uitschuifbare semi-diepladers en vierassige Quatro uitschuifbare Telesteps. De voertuigen zijn aangepast naar de speciale wensen van ALE. Van de Water: “We hebben diverse ontwerpen die we als uitgangspunt kunnen gebruiken. 80 tot 90 procent is standaard en naar gelang de omstandigheden kunnen we de trailers aanpassen aan de omstandigheden ter plaatse en het doel waarvoor ze gebruikt gaan worden. In dit geval hebben we daarin ook samengewerkt met onder andere Vestas, de leverancier van windturbines, waar we al tientallen jaren zaken mee doen.”
Alle zestien voertuigen zijn inmiddels, na een zeereis van vier weken, aangekomen in Zuid-Afrika, waar nu het echte werk kan beginnen. Van de Water: “Je hebt al drie transporten nodig voor een rotorblad; een hele turbine vraagt acht tot negen transporten, dus dat is een gigantische klus.”
Nooteboom blijft als back-up bereikbaar, mochten zich problemen voordoen met de trailers. Van de Water: “Dat gebeurt op afroep. We zijn wel bij de aflevering geweest, maar het werk is nu aan ALE. Mocht dat nodig zijn, dan zullen we uiteraard ter plekke van dienst zijn.”
Nooteboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer