Ga naar hoofdinhoud

N50 gestremd door oplegger met onvoldoende ladingzekering

De N50 bij Kampen en Zwolle is afgelopen maandag enige tijd gestremd geweest doordat een oplegger met slecht gezekerde lading moest worden afgesleept. Het incident wordt gemeld door de Verkeerspolitie Oost-Nederland.

De politie-eenheden van Zwolle en Kampen werden maandagmorgen geïnstrueerd om uit te kijken naar een vrachtauto met oplegger die met slechts 60 km/u over de A28 en N50 zou rijden.

Deze combinatie werd bij Kampen aangetroffen en gezien de staat van de oplegger meteen stil gezet op de vluchtstrook nabij de toerit.

De chauffeur vervoerde 2 contragewichten voor een hijskraan welke gebruikt werd om windmolens te plaatsen. Deze 2 contragewichten waren onvoldoende gezekerd waardoor deze bij een gemaakte harde remming van de chauffeur naar voren zijn geschoven.

Aangezien beide contragewichten 10.000 kg per stuk wogen schoot dit door tegen het (versterkte) kopschot en (versterkte) zeil van de oplegger. Hierdoor brak een deel van het kopschot van het chassis af en ontstond er tevens een scheur in het dragende deel van het chassis.

Doordat de oplegger op deze manier niet verder kon en mocht rijden is er een berger en kraan ter plaatse gekomen om de lading over te laden en de oplegger af te slepen. Hierdoor is de N50 enige tijd gestremd geweest. Tegen de bestuurder zal door de politie proces-verbaal worden opgemaakt.worden.

Bron: Politie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer