Nieuwe treinverbinding Rotterdam - Neurenberg • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe treinverbinding Rotterdam – Neurenberg

Intermodaal logistiek dienstverlener Kombiverkehr breidt zijn aanbod  aan diensten uit met een treinverbinding tussen Rotterdam en Neurenberg.

Voor het nieuwe jaar is een nieuwe continentale dienst tussen de TriCon Terminal in Neurenberg en het Rotterdamse Cobelfret toegevoegd aan de dienstregeling voor het vervoer van opleggers, containers en wissellaadbakken. Het is de eerste keer dat de door C.Ro geëxploiteerde Cobelfret-terminal deel uitmaakt van het internationale netwerk van Kombiverkehr, samen met de RSC- en CTT-terminals in Rotterdam. De Kombiverkehr-trein van Neurennberg naar Rotterdam Cobelfret wordt in samenwerking met TFG Transfracht geëxploiteerd en rijdt vijf dagen per week, van maandag tot en met vrijdag in beide richtingen. De eerste trein richting Rotterdam vertrok op 13 januari 2022 van de TriCon Container Terminal in Neurenberg, een dag later, op 14 januari, in omgekeerde richting. Rederij CLdN Cobelfret SA onderhoudt veerdiensten vanaf de veerterminal in Rotterdam naar bestemmingshavens in Londen, Dublin en Killingholme.

“Door deze nieuwe continentale treinverbinding aan te bieden, geven we onze klanten een duidelijk antwoord op het tekort aan middelen in laadvermogen en vrachtwagenchauffeurs waarmee het end-to-end wegvervoer momenteel te kampen heeft, en niet alleen op deze corridor”, zegt Alexander Ochs, managing director van Kombiverkehr KG. “Wij stemmen onze intermodale treinen af op de regio van bestemming, waardoor het mogelijk is om zonder overstap direct over te stappen op andere transportmiddelen. Het nieuwe Cobelfret-product en de aantrekkelijke sluitingstijden voor de acceptatie en starttijden voor het lossen stellen ons bovendien in staat om onze doelstelling waar te maken om end-to-end diensten naar het Verenigd Koninkrijk aan te bieden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer