Nieuwe Van Eck voor Duis Transport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Van Eck voor Duis Transport

Duis Transport uit Zaandijk is gespecialiseerd in het vervoer van cacao en aan cacao gerelateerde producten. Met een wagenpark van acht trucks onderhoudt Duis cruciale lijnen tussen cacao-verwerkende fabrikanten en hun klanten. Trailerfabrikant Van Eck speelt een hoofdrol in de logistiek.

Ruim vijf jaar geleden zette Duis voor het eerst een trailer van Van Eck in voor dit werk. “In eerste instantie werkten we met schuifzeiltrailers. Maar om tijd te besparen bij dit werk bleek een trailer met vaste wanden en met rollenbanen een beter idee”, zegt Wim Duis, die samen met zijn broer Pieter Duis het bedrijf leidt. Zo kwam deze klant van Van Eck aan een Eckcellent trailer die is uitgerust met hydraulische rollenbanen, om snel pallets te kunnen laden en lossen.

De trailer was perfect, maar voor de nu aangeschafte trailer prefereerde Duis en elektrische aandrijving. “Die elektrische versie is beduidend sterker en de trailer zelf is lichter!” Duis liet nog een tweede rollenbanensysteem installeren, een zogeheten slipchain-systeem. Dat zorgt ervoor dat geladen pallets strak op elkaar worde aangesloten in lengterichting van de trailer. “Het gevolg is een optimaal beladen trailer die ook nog veiliger is”, aldus Duis.

Om ook de aslasten zo goed mogelijk uit te nutten kiest Duis voor een TD-stuursysteem, waarbij de eerste en de derde traileras gestuurd worden. Die assen hebben een onderlinge asafstand van meer dan 1,81 meter, waardoor ze meer gewicht mogen dragen. “Daardoor komen we nooit in de problemen met de aslasten en we hebben bovendien een trailer die optimaal manoeuvreert en waarvan de banden aanzienlijk langer meegaan”, zegt Duis, die dit ziet als een mooi voorbeeld van maatwerk door Van Eck. 

“Maar de echte reden waarom we weer voor Van Eck hebben gekozen, is de aftersales. Van Eck luistert goed naar de klant. Niet alleen als ze de trailer verkopen, maar juist ook daarna. Dat vinden we heel belangrijk en heeft bij ons de doorslag gegeven om met deze leverancier verder te gaan,” zegt Wim Duis. 

De nieuwe trailer van Van Eck gaat dagelijks vijf ritten maken in Noord Holland. “Dus vijf keer laden en lossen op een dag. Zo vervoeren we dagelijks 150 ton cacaoproduct voor onze klant, dat is 900 ton per week. Het laden en lossen duurt telkens zo’n twee minuten. Het laat zien dat Van Eck het volste vertrouwen krijgt om een cruciale rol te spelen in onze dagelijkse logistieke operatie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer