Oost-Europese trailermarkt gaat groeien • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Oost-Europese trailermarkt gaat groeien

De Russische markt voor opleggers bevindt zich op het dieptepunt. Dit jaar worden er naar verwachting 4.000 trailers minder afgezet in Rusland. Ook in Wit-Rusland en de Oekraïne krimpt de markt nog, maar in de rest van Oost-Europa is dat niet zo. Voor het geheel van Oost-Europa staat zelfs een groei van 14.000 eenheden gepland. Dat meldt Clear International.

Nieuwe explosieven oplegger van BurgRusland, Wit-Rusland en de Oekraïne zullen vanaf volgend jaar meegaan in een groeipatroon dat zich voortzet tot 2020. Door onder meer de recessie en embargo’s is de Russische trailermarkt, vanouds de grootste in Oost-Europa, nu achter die van Turkije en Polen beland.

De economische vooruitzichten voor grote delen van Oost-Europa zijn echter goed, met alleen Rusland en Wit-Rusland die geen groei in BNP zullen behalen in 2016 en 2017. Voor 2016 staat voor alle landen in Oost-Europa groei in trailerafzet gepland, behalve voor Bulgarije en Litouwen. Die twee landen hadden een sterke trailerverkoop in 2015. Gary Beecroft van Clear: In 2016 zullen we in Oost-Europa de sterkste groei van de trailermarkt zien sinds 2011, maar de nieuwverkoop zal niet het niveau van 2007/2008 behalen vóór 2020.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer