Ga naar hoofdinhoud

Renders X-steering verkleint gevaarlijke zone

Het door de Belgische opleggerbouwer ontwikkelde X-steering systeem voor opleggerbesturing verkleint de bestreken baan en is daardoor ook veiliger. Voor Hillhout Outdoor Life Products was dat één van de redenen om tien opleggers met een dergelijke besturing te kopen.

rendersBij het Renders X-Steering lopen de gestuurde assen veel nauwkeuriger in het spoor dan bij de meeste andere systemen. Dat heeft voordelen op het punt van rolweer- stand (en dus brandstofverbruik) slijtage en veiligheid. Daarnaast is bij het X-steering systeem de gewichtsverdeling gelijkmatiger. Dit wordt bereikt door de afstand tussen de assen te vergroten. De grotere veiligheid komt vooral voort uit het feit dat de bestreken baan van de hele combinatie een stuk kleiner is dan bij gebruikelijke besturingsystemen. De eerste en derde opleggeras zijn stuurbaar. Het centrale punt van de X-Steering is het verbindingselement tussen de eerste en derde as. Deze assen zijn op een draaischijf gemonteerd waardoor de sturing automatisch gebeurt. Het verbindingselement zorgt ervoor dat beide assen steeds in tegenovergestelde richting meesturen – vandaar overigens de naam X-Steering – en dat de rijstabiliteit optimaal blijft in alle omstandigheden. Bij het achteruitrijden garandeert het element een gedwongen sturing met een slim controlesysteem waarbij de opleggerassen en -wielen de juiste draaihoek krijgen. De door Renders gepatenteerde X-Steering is bovendien een relatief lichte constructie wat weer gunstig is voor  het laadvermogen.
Voor Hillhout Outdoor Life Products was X-steering één van de motieven om bij Renders tien nieuwe schuifzeilopleggers te bestellen die met dit systeem zijn uitgerust. Ook de duurzaamheid van de Renders producten was een motief want ecologie staat bij  Hillhout Outdoor Life Products hoog in het vaandel.

RendersXsteering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer