Ga naar hoofdinhoud

Schmitz Cargobull opent Britse fabriek

Opleggerfabrikant Schmitz Cargobull heeft afgelopen week haar nieuwe fabriek in Wythenslawe in het Verenigd Koninkrijk geopend. Talrijke gasten zagen ook de nieuwe S.CS Freepost schuifzeilenoplegger voor het eerst.

In de productiefaciliteit in Wythenshawe, Greater Manchester, worden sinds de zomer van 2021 speciaal voor de UK & Ierland trailers ontwikkeld – uitgerust volgens marktspecifieke klantwensen. Naast de boxoplegger S.BO Pace en de schuifzeilenoplegger S.CS Fixed Roof vult nu ook de  S.CS Freepost, zonder rongen, het in Manchester geproduceerde trailerportfolio aan.

 “Schmitz Cargobull staat voor betrouwbaarheid en innovatie en garandeert wereldwijd een constante hoge kwaliteit, vanaf de voertuigconfiguratie tot en met de overdracht van het voertuig aan de klant. De opening van de fabriek, hier op locatie in Manchester, is daarom een belangrijke stap. De fabriek voegt zich bij ons netwerk van zeer flexibele productiefaciliteiten, waardoor we snel kunnen inspelen op lokale markteisen”, aldus Andreas Schmitz, CEO van Schmitz Cargobull.

 “De nieuwe fabriek in Manchester stelt ons in staat om onze klanten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland trailers te leveren die voldoen aan specifieke markteisen, terwijl we de meest betrouwbare en bewezen chassisoplossingen bieden om de beste total cost of ownership te helpen realiseren. Daarnaast worden overslagkosten, CO2-uitstoot en doorlooptijden geminimaliseerd”, voegt Boris Billich, Director of Sales bij Schmitz Cargobull, toe.

 De nieuwe vestiging van Schmitz Cargobull in het Verenigd Koninkrijk is de laatste van in totaal tien productielocaties in Duitsland (Altenberge, Vreden, Gotha), Litouwen, Spanje, Slowakije, Turkije, Australië en Zuid-Afrika. De productieruimte van 7.500 m2 in Manchester biedt een totale capaciteit van 60 eenheden per week in ploegendienst. Het 1.000 m² grote magazijn voor reserveonderdelen zorgt voor een snelle lokale levering.

Schmitz Cargobull heeft in totaal 72 mensen in dienst in het Verenigd Koninkrijk. Het team wordt geleid door Paul Avery, Managing Director Operations, en Colin Maher, die sinds januari 2023 de functie van Managing Director Sales & Services bekleedt. 

“We willen transportbedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Ierland optimaal ondersteunen met ons uitgebreide aanbod van betrouwbare en innovatieve transportoplossingen. Dit omvat voertuigen met marktspecifieke kenmerken, de kortste levertijden, een uitgebreide 24/7 onderdelenvoorziening alsmede ons bewezen dienstenpakket van financiering tot telematica en verkoop van gebruikte voertuigen”, aldus Maher. “De introductie van de nieuwe opleggers betekent dat we nu ons sterkste productportfolio ooit in het Verenigd Koninkrijk hebben.”

 “Manchester is voor ons de perfecte locatie gebleken met zijn sterke industriële erfgoed,” voegt Avery toe. “We zien nu al een aanzienlijke toestroom van de vraag en we verwachten dat die de komende jaren alleen maar zal toenemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer