Ga naar hoofdinhoud

Schmitz Cargobull opent vestigingen in Georgia and Kazakhstan

Opleggerfabrikant Schmitz Cargobull heeft twee dochterondernemingen geopend in Georgië en Kazakhstan. Schmitz Cargobull vertrouwt naar eigen zeggen niet alleen op een goed ontwikkeld productienetwerk, maar ook op directe verkoop via dochterondernemingen in bijna alle Europese landen en strategisch belangrijke afzetmarkten wereldwijd. Met de twee nieuw opgerichte dochterondernemingen breidt de Europese marktleider zijn aanwezigheid uit en vergroot het zijn nabijheid tot klanten.

Bij de ceremoniële opening van de twee nieuwe vestigingen in Tbilisi en Almaty ontmoetten vertegenwoordigers van de Raad van Bestuur van Schmitz Cargobull en de respectievelijke landenvertegenwoordigers eind september klanten en lokale media.

“We zijn zeer verheugd om onze zakelijke activiteiten in Georgië en Kazachstan uit te breiden met onze lokale expertteams”, aldus Boris Billich, Chief Sales Officer van Schmitz Cargobull.

“Ons doel is om onze klanten in deze belangrijke markten betere service en kwaliteit te bieden door hen innovatieve producten en oplossingen te bieden die optimaal zijn afgestemd op hun behoeften. Met de stap naar volwaardige nationale bedrijven herbevestigen we onze belofte om dicht bij onze klanten te staan, hun behoeften op de best mogelijke manier op te lossen met onze producten en diensten, en een directe partner voor succes te zijn. Voertuigen, reserveonderdelen, reparatieoplossingen, telematica en financieringsdiensten worden op Europees niveau aangeboden.”

Met Schmitz Cargobull Georgia LLC in Georgië creëert de Europese marktleider een solide basis voor haar zakelijke activiteiten in de hele Kaukasus. De dochteronderneming, gevestigd in Gardabani in de regio Tbilisi, biedt lokale klanten directe en individuele ondersteuning voor het gehele Kaukasische verzorgingsgebied.

Dit omvat nieuwe en gebruikte trailers voor vrachtvervoer, de bouwsector, koeltransport en landbouw. Ook het dienstenpakket wordt verder uitgebreid. Met een omzet van 6,8 miljoen euro en meer dan 130 verkochte voertuigunits kon het 6-koppige team haar positie als marktleider vorig jaar verder uitbouwen en kan nu dankzij de lokale vestiging nog beter inspelen op de behoeften van transportbedrijven in met name Georgië, Armenië en Azerbeidzjan.

De nieuwe dochteronderneming TOO Schmitz Cargobull KAZ, gevestigd in Otegen-Batyr in de regio Almaty/Kazachstan, biedt uitgebreide ondersteuning in de STAN-staten. De Centraal-Aziatische markt werd al enkele jaren bevoorraad door vertegenwoordigers van Schmitz Cargobull AG. Vorig jaar behaalde het 18-koppige team een omzet van 49 miljoen euro met meer dan 800 verkochte voertuigen.

Met de nieuwe dochteronderneming kan Schmitz Cargobull transportbedrijven in Kazachstan en de buurlanden Oezbekistan, Kirgizië en Turkmenistan gericht ondersteunen. Want niet alleen de verkoop van nieuwe en gebruikte trailers wordt door het toegewijde team onder leiding van Country Manager Yuriy Tsoy verder uitgebreid. Er is een werkplaats met getraind personeel beschikbaar voor reparatie- of retrofitopdrachten en er is een nieuw magazijn voor reserveonderdelen opgezet voor een uitgebreide en snelle levering van reserveonderdelen. Er zijn ook geschikte verkoop- en presentatieruimtes voor gebruikte voertuigen. Daarnaast wordt het netwerk van servicepartners, dat momenteel bestaat uit 12 servicepartners in Kazachstan, voortdurend uitgebreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer